Οι ουζομεζέδες στο τηγάνι θα μπορούσαν να είναι ο ορισμός του ελληνικού καλοκαιριού. Τραγανή και πεντανόστιμη αθερίνα που μοσχοβολά θάλασσα, στο τηγάνι, παρέα με σκορδαλιά και ένα ποτήρι ούζο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σκορδαλιά: Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για 20-25 λεπτά περίπου, ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν είναι έτοιμες και ξεφλουδίζουμε. Αφήνουμε για 10΄ σε σουρωτήρι.Έπειτα πολτοποιούμε με το πρες πουρέ. Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, το ξίδι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Έπειτα προσθέτουμε το νερό από τις βρασμένες πατάτες έτσι ώστε να γίνει ελαφρώς κρεμώδης η σκορδαλιά. Τέλος προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα φύλλα μαϊντανού και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 3
Σε καυτό ηλιέλαιο τηγανίζουμε την αθερίνα αφού πρώτα την περάσουμε από το μείγμα αλεύρι – καλαμποκάλευρο – πάπρικα.Σερβίρουμε με λεμόνι και ελαιόλαδο.
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!