Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

Ήπια ανοδικά άνοιξε το Χρηματιστήριο

Ήπια ανοδικά άνοιξε το Χρηματιστήριο


Ασθενείς ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω οριακών μεταβολών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.441,51 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,20%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,79 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,24%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,16%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Μυτιληναίος (+0,90%), της Τιτάν (+0,89%), της Viohalco (+0,86%) και της Πειραιώς (+0,82%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-0,89%), της Aegean (-0,77%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,57%).

Ανοδικά κινούνται 50 μετοχές, 15 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Trastor +9,62% και Κλωστήρια Ναυπάκτου +6,88%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κλουκίνας- Λάππας -2,50% και ΕΥΔΑΠ -0,89%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποτονικό κλίμα στην Ευρώπη

Υποτονικό ήταν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, μετά την χθεσινή άνοδο στον απόηχο της μείωσης επιτοκίων που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,05% στις 10:18 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές των εταιριών ακινήτων να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες, υποχωρώντας 0,6%.

Η μετοχή της σουηδικής εταιρίας κατασκευής φορτηγών Volvo σημείωσε πτώση 3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το τρίτο τρίμηνο.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταλαμβάνει η χώρα μας ως προς την οικονομική ελευθερία, παρά την οριακή άνοδο 2 θέσεων που σημείωσε φέτος,...

Οικονομία

Στη δεύτερη συνεχόμενη μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης (ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας), μετά από αυτή του Σεπτεμβρίου, προχώρησε σήμερα, Πέμπτη...

Τεχνολογία

Μία από τις σημαντικότερες εφαρμογές των ρομποτικών και των μη επανδρωμένων συστημάτων είναι η χρήση τους σε κατοικημένες περιοχές και εντός κτιρίων. Ιδιαίτερα σε...

Κόσμος

Τα βαρέα B-2 Spirit stealth bomber χρησιμοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να χτυπήσουν αποθήκες πυρομαχικών στην Υεμένη. Η επιλογή των stealth βομβαρδιστικών που συμμετείχαν...