Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Ένα Mitsubishi Pajero μετατρέπεται σε ξύλινη Mercedes G63 και βγαίνει στο δρόμο (video)

Ένα Mitsubishi Pajero μετατρέπεται σε ξύλινη Mercedes G63 και βγαίνει στο δρόμο (video)


Δύο μαραγκοί από το Βιετνάμ, πατέρας και γιος, φημίζονται για τα εντυπωσιακά ξύλινα αυτοκίνητα που κατασκευάζουν. Και αν νομίζετε ότι πρόκειται για μινιατούρες ή για οχήματα που το μόνο που μπορούν είναι να στέκονται ακίνητα σε κάποια γωνιά, κάνετε λάθος.

Τα περισσότερα δημιουργήματά τους είναι σε κανονικό μέγεθος και πλήρως λειτουργικά! Και αν αυτό μοιάζει απίστευτο, δεν έχετε παρά να απολαύσετε το τελευταίο «καμάρι» τους: Μια Mercedes-AMG G63, η οποία χρειάστηκε 6 μήνες για να κατασκευαστεί, αλλά πραγματοποίησε ήδη την πρώτη βόλτα της στο δρόμο! Και το σχετικό video που ανήρτησαν στο κανάλι ND – Woodworking Art που διατηρούν στο YouTube αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Πώς προέκυψε η έμπνευση; Σύμφωνα με το video, όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας έκανε μια βόλτα με το ποδήλατό του, μια βροχερή μέρα και έγινε μούσκεμα από ένα Mercedes SUV που περνούσε δίπλα του. «Κατασκεύασα μόνος μου μία Mercedes G63 αφού έγινα μούσκεμα από μία άλλη Mercedes», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μαραγκός στον τίτλο του σχετικού video.

Για να κατασκευάσει το εντυπωσιακό του δημιούργημα, χρησιμοποίησε ως βάση ένα Mitsubishi Pajero. Διατήρησε τον κινητήρα, το κιβώτιο, το πάτωμα, τους τροχούς και όλα τα μηχανικά και μηχανολογικά μέρη που εξασφάλιζαν την κίνηση, αλλά… διέλυσε όλο το υπόλοιπο SUV. Έπειτα, τοποθέτησε το δικό του πλαίσιο και στη συνέχεια ξεκίνησε αυτό που μοιάζει απίστευτο: Έφτιαξε όλες τις λεπτομέρειες από ξύλο!

Έκοψε προσεκτικά κάθε τμήμα, το λείανε, το γυάλισε, το τοποθέτησε πάνω στο «αμάξωμα» και φρόντισε όχι μόνο για την άψογη συγκόλληση αλλά και για την πιστή αναπαράσταση της σιλουέτας της εμβληματικής G-Wagen. Ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, από τα καθίσματα και το ταμπλό, μέχρι κάθε είδους λεπτομέρεια, είναι φτιαγμένα από ξύλο. Ακόμα και ξύλινα «τάσια» έβαλε στις ζάντες.

Όταν το έργο ολοκληρώθηκε, έβγαλε τη δική του Mercedes-AMG G63, που στο αριστερό φτερό έχει και την – ξύλινη, ασφαλώς – επιγραφή V8 BITURBO, στο δρόμο για να απολαύσει μια βόλτα.

Απολαύστε και εσείς όλη την προσπάθειά του στο video που ακολουθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένας χειροποίητος simulator αποκλειστικά για Alfisti

Ένα Mazda MX-5 που κάηκε στη φωτιά της Πεντέλης βρίσκει ξανά τη χαμένη του λάμψη (photos)

Τι άλλο θα δούμε! Φέρετρο μεταμορφώνεται σε μονοθέσιο με κινητήρα V8! (photos-video)

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Στις αρχές της ερχόμενη εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία για την πώληση μεριδίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με πηγές που...

Οικονομία

Με περιορισμένες διακυμάνσεις και χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στην μέχρι τώρα συνεδρίαση, εν μέσω ήπιας πτωτικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών. O...

Οικονομία

Την σύμβαση για την προμήθεια 414 πυροσβεστικών οχημάτων, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε εκδήλωση...

Κόσμος

Ο αριθμός των πολιτών του Λιβάνου οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε εσωτερικά εκτοπισμένους πλησιάζει πλέον τους 500.000 μετά την κλιμάκωση της ισραηλινής εκστρατείας βομβαρδισμών...