Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Ένα ονειρικό σενάριο, σε ένα ονειρικό πρωτάθλημα! | Blog – Γιάννης Σαπουντζάκης

Ένα ονειρικό σενάριο, σε ένα ονειρικό πρωτάθλημα! | Blog – Γιάννης Σαπουντζάκης


Ο Γιάννης Σαπουντζάκης κάνει στο Gazzetta το «ταμείο» της 9ης αγωνιστικής των Play Off της Stoiximan Superleague, που έφερε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας, μία «στροφή» πριν το φινάλε.

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα; Στα μάτια όλων, το ιδανικό σενάριο! Τα πάντα, λοιπόν, θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Από την ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, ως εκείνη που θα τερματίσει στην τέταρτη θέση και θα ζήσει με το άγχος της μη εξασφαλισμένης, μέσω της Stoiximan Superleague, θέσης στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

Ένα πρωτάθλημα που δημιουργεί τόσο έντονα συναισθήματα. Ένα πρωτάθλημα που ο υπογράφων δεν έχει ποτέ δει ξανά στα όσα χρόνια παρακολουθεί αυτό το υπέροχο άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η Stoiximan Superleague της σεζόν 2023/24. Μετά την ολοκλήρωση της προτελευταίας στροφής του μαραθωνίου, ο ΠΑΟΚ έχει την μπάλα στα πόδια του. Με νίκη κόντρα στον Άρη, θα είναι αυτός που θα γράψει μία πολύ σπουδαία σελίδα στην ιστορία του, βγάζοντας τον κόσμο του στους δρόμους.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν αυτό που ήθελε το ματς και αυτό που στο φινάλε το πήρε. Αυτή η ομάδα που φέρει φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του προπονητή της, μετά την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, κέρδισε τρίτο ντέρμπι στη σειρά και εφόσον τα καταφέρει και την προσεχή Κυριακή απέναντι στον Άρη, δεν θα μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι κατακτά το πρωτάθλημα δικαιότατα.

Πλέον, όμως, ο ΠΑΟΚ θα έχει την πίεση. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, ο τίτλος θα κριθεί σε ένα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Δεν θα είναι καθόλου απλή υπόθεση για τον Δικέφαλο του Βορρά το «διπλό». Ο Άρης ασφαλώς και πλέον θα έχει μεγάλο κίνητρο. Από την άλλη, οι ασπρόμαυροι για πρώτη, ίσως, φορά στην σεζόν θα σκεφτούν ότι τώρα πρέπει να το σηκώσουν!

Ο Παναθηναϊκός έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με τέσσερα γκολ στις αποσκευές του, το ταμπλό έγραψε 4-1. Ενδεχομένως, η εμφάνιση των πράσινων να μην ήταν τόσο κακή, όσο δείχνει το τελικό σκορ. Η διαφορά στο κίνητρο, αποτυπώθηκε και στο χορτάρι. Όμως, αυτό έχει μικρή σημασία. Για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός χάρισε γκολ στον αντίπαλο. Αυτή τη φορά, ήταν ο Πέρεθ που έκανε πρώτος την γκάφα, πριν έρθει ο Γεντβάι να υποπέσει σε ένα, εντελώς, αχρείαστο πέναλτι.

Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός κέρδισε απόλυτα δίκαια. Παίζοντας για την ιστορία του, μοιάζει για δεύτερη σερί χρονιά να καθορίζει ποια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα. Πιστοποίησε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και κέρδισε το δικαίωμα στο ματς της Κυριακής στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, να πάει για δύο αποτελέσματα, στην προσπάθεια να εξασφαλίσει μέσω του πρωταθλήματος την ευρωπαϊκή του συμμετοχή τη νέα σεζόν.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ λόγω των δικών της λαθών, έφτασε να παίζει ένα πρωτάθλημα στην έδρα της πιο φορμαρισμένης ομάδας στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο. Της ομάδας που έχει «φτερά στα πόδια» μετά και την ιστορική πρόκρισή της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σε αυτόν τον αγώνα, η Ένωση εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών.

Η έλλειψη ρυθμού από το μεγάλο διάστημα της διακοπής επηρέασε το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα, που δεν πήρε τίποτα στον «τελικό» κόντρα στον Ολυμπιακό από Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία και Ελίασον. Τα βαριά χαρτιά της, δηλαδή. Τους πιο επιδραστικούς της ποδοσφαιριστές σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Πλέον, οι κιτρινόμαυροι δεν καθορίζουν την τύχη τους και το βέβαιο είναι πως αν στο φινάλε δεν τα καταφέρουν, δεν θα είναι ο αγώνας του «Γ. Καραϊσκάκης» αυτός που τους στέρησε τον τίτλο.

MVP ο υπέροχος Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Ήταν ο άνθρωπος που σφράγισε την σπουδαία επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού, που έφερε τον Δικέφαλο του Βορρά στην κορυφή της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν το φινάλε. Δύο γκολ και μία ασίστ από τον Σέρβο που πέρασε στο ματς στο 66’ και έκανε… τα πάντα!

Καλύτερο γκολ, αυτό του Όρτα

Στο 65’ του ντέρμπι του Φαλήρου, ο Ελ Κααμπί δεν κατάφερε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως, πρόλαβε να γυρίσει σε ένα σημείο που ήρθε ο Όρτα και με δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Στάνκοβιτς.

Bonus μία εικόνα – καθρέφτης συναισθημάτων

Εικόνα ομάδας που τα έχει παρατήσει, ήταν αυτή του Παναθηναϊκού μετά το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας. Τα συναισθήματα στο πράσινο στρατόπεδο, θαρρείς πως μπορούν να αποτυπωθούν στην φωτογραφία του Γεντβάι που έχει πέσει στο χορτάρι.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...