Αυτή η συνταγή για ομελέτα με σπανάκι αποτελεί ένα πλήρες και θρεπτικό πρωινό γεύμα. Απαιτεί μόνο 10 λεπτά προετοιμασίας. Τα αυγά και το τυρί ενισχύουν την πρόσληψη πρωτεΐνης, ενώ ο φρέσκος άνηθος ενισχύει τη γεύση της συνταγής.
Υλικά για τη συνταγή
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι σπανάκι
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί Cheddar
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος
Οδηγίες για τη συνταγή
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τα αυγά.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίξτε τα αυγά και ανακατέψτε τα αμέσως με μια σπάτουλα σιλικόνης για 5 έως 10 δευτερόλεπτα.
- Στη συνέχεια, σπρώξτε τα μαγειρεμένα τμήματα από την άκρη προς το κέντρο, γέρνοντας το τηγάνι για να επιτρέψετε στο ωμό αυγό να γεμίσει τις άκρες.
- Συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να δέσουν τα αυγά και ο πάτος να αποκτήσει ανοιχτόχρωμο χρυσαφί, για περίπου 1 λεπτό συνολικά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και καλύψτε το μισό της ομελέτας με σπανάκι και τυρί Cheddar. Διπλώστε το άλλο μισό πάνω στην γέμιση.
- Τοποθετήστε την ομελέτα σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με άνηθο.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!