Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Άλλαξε η αυτοκίνηση, άλλαξαν και οι κλέφτες! Δείτε τι κλέβουν πλέον περισσότερο

Άλλαξε η αυτοκίνηση, άλλαξαν και οι κλέφτες! Δείτε τι κλέβουν πλέον περισσότερο


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι κλοπές αυτοκινήτων δεν είναι πια όπως παλιά. Πάνε οι μέρες που οι κλέφτες “σήκωναν” ολόκληρα οχήματα. Τώρα, επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα μέρη που μπορούν να αφαιρεθούν γρήγορα και να φέρουν άμεσο κέρδος. Ένας αξιοσημείωτος στόχος; Οι προβολείς των premium μοντέλων, οδηγώντας σε μια ανησυχητική νέα τάση στο Ηνωμένο Βασίλειο που ονομάστηκε «Eye-Snatching».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων έχει εξελιχθεί από απλός σε εξαιρετικά εξελιγμένος, με πολλά οχήματα να διαθέτουν πλέον προηγμένη τεχνολογία Matrix LED και δυναμικά ενεργά χαρακτηριστικά. Ως αποτέλεσμα, το κόστος μιας μονάδας μπορεί να φτάσει τις εκατοντάδες ή και τις χιλιάδες ευρώ.

Πάρτε, για παράδειγμα, τις μονάδες Matrix LED της Audi με λέιζερ για το Q7 οι οποίες κοστίζουν περίπου 4.000 ευρώ το τεμάχιο. Λόγω της εκτεθειμένης θέσης τους, αυτά τα ακριβά εξαρτήματα έχουν γίνει εύκολος στόχος για τους κλέφτες.

Αν και η αρπαγή των προβολέων μπορεί να συνεπάγεται κάποιες παράπλευρες απώλειες – σκεφτείτε προφυλακτήρα, φτερά και καπό – εξακολουθεί να είναι πολύ πιο γρήγορη από την κλοπή ενός ολόκληρου αυτοκινήτου. Επιπλέον, είναι ευκολότερο και ασφαλέστερο για τους εγκληματίες να πωλούν μεμονωμένα εξαρτήματα σε τοπικά καταστήματα ή σε ανυποψίαστους αγοραστές στο διαδίκτυο, οι οποίοι πιθανώς νομίζουν ότι κάνουν μια καλή συμφωνία για μια νόμιμη αναβάθμιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Swift, τεχνικός διευθυντής της εταιρείας Claims Management & Adjusting (CMA), διευκρίνισε: «Λίγο σαν τις κλοπές καταλυτικών μετατροπέων, πρόκειται για άλλη μια ανησυχητική τάση εγκληματικότητας στον τομέα των αυτοκινήτων που αυξάνει την πίεση για αύξηση των ασφαλίστρων».

Μια βρετανική εταιρεία με την ονομασία Tracker υποστηρίζει ότι τα οχήματα αξίζουν περισσότερο όταν αποσυναρμολογούνται παρά όταν είναι άθικτα, χάρη στις συνεχώς αυξανόμενες τιμές των ανταλλακτικών. Μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, η Tracker και η βρετανική αστυνομία συνέλαβαν 37 «chop shops» που αφορούσαν την αποσυναρμολόγηση κλεμμένων αυτοκινήτων, μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τις 55 παρόμοιες υποθέσεις που χειρίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Η δολοφονία του Χασάν Νασράλα έχει προκαλέσει οργή στο Ιράν, με τον Αλί Χαμενεΐ να προειδοποιεί ότι το Ισραήλ θα μετανιώσει πικρά για την...

Αθλητικά

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το απόγευμα του Σαββάτου (28/9) την προετοιμασία του ενόψει του αυριανού (29/9, 21:30) μεγάλου αγώνα με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena»...

Ελλάδα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στις Στροφάδες. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το...

Κόσμος

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του επί 32 χρόνια ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να μάχεται το Ισραήλ. Είχε προηγηθεί η...