Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Άγρια μανιτάρια στιφάδο | cantina.protothema.gr

Άγρια μανιτάρια στιφάδο | cantina.protothema.gr


Αυτά τα άγρια μανιτάρια σιγομαγειρεύονται με μικρά κρεμμυδάκια και γίνονται ένα χορτοφαγικό στιφάδο λουκούμι.

Πρώτα καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Κατόπιν τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε καλά. Τα ρίχνουμε στεγνά σε ένα μεγάλο μπολ. Αν χρειαστεί, τα στεγνώνουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε για λίγο να μαραθούν για περίπου 4΄ ανακατεύοντας συχνά με μια μαρίζ.

Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα μανιτάρια με το σκόρδο και ανακατεύουμε σοτάροντας για άλλα 2΄. Σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τον χυμό ντομάτας, την κανέλα, τα μπαχάρια και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 40΄. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε ανάλογα.

Όταν η σάλτσα του στιφάδο έχει συμπυκνωθεί και τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ένα ωραίο ζυμωτό ψωμί.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Κατόπιν τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε καλά. Τα ρίχνουμε στεγνά σε ένα μεγάλο μπολ. Αν χρειαστεί, τα στεγνώνουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε για λίγο να μαραθούν για περίπου 4΄ ανακατεύοντας συχνά με μια μαρίζ.

Βήμα 3

Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα μανιτάρια με το σκόρδο και ανακατεύουμε σοτάροντας για άλλα 2΄. Σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 4

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τον χυμό ντομάτας, την κανέλα, τα μπαχάρια και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 40΄. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε ανάλογα.

Βήμα 5

Όταν η σάλτσα του στιφάδο έχει συμπυκνωθεί και τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Βήμα 6

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ένα ωραίο ζυμωτό ψωμί.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αν είμασταν στη Σουηδία, την Νορβηγία ή την Εσθονία, σίγουρα αυτό το άρθρο δεν θα το κάναμε.Γιατί εκεί οδηγοί μαθαίνουν από μικρή ηλικία πως...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αναμενόμενη εξέλιξη της «έκπτωσης» του ΣΥΡΙΖΑ από τη δεύτερη θέση μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πέρα από την αγανάκτηση που προκαλεί στα στελέχη, φέρνει...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (24/11, 20:30, Cosmote Sport 1) με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σέντρα και πάλι τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μετά τη διακοπή τους για τους αγώνες των εθνικών ομάδων στο Nations League. Η Super League επιστρέφει...