Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Όπλα στην Ουκρανία στέλνει με το καλήμερα σας ο «αριστερός» Στάρμερ

Όπλα στην Ουκρανία στέλνει με το καλήμερα σας ο «αριστερός» Στάρμερ


Τα πρώτα δείγματα της υποστηρικτικής πολιτικής του στην εμπόλεμη Ουκρανία έδειξε άμεσα η νέα κυβέρνηση των Εργατικών.

Νέο πακέτο βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία την ανακοίνωσε τη Κυριακή 7 Ιουλίου ο νέος υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι, καθώς επισκέφθηκε το νότιο λιμάνι της Οδησσού και συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό Ράστεμ Ουμέροφ.

Όπως αναφέρει η βρετανική Guardian, η κίνηση των Εργατικών αποσκοπεί να καθησυχάσει την Ουκρανία και να δείξει στη Μόσχα ότι η στρατιωτική υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει αμετάβλητη μετά την αλλαγή κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα και ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ αυτής της εβδομάδας, όπου θα συζητηθεί η πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια για το Κίεβο.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ενωμένο για την Ουκρανία» είπε ο υπουργός των Εργατικών Χίλι, ενώ υποσχέθηκε να «ενισχύει την υποστήριξη της Βρετανίας ενισχύοντας τις προμήθειες ζωτικής στρατιωτικής βοήθειας» ως μέρος μιας προσπάθειας να αντισταθεί στη ρωσική επιθετικότητα «όσο χρειαστεί».

Η Βρετανία θα προμηθεύσει ένα 250.000 πυρομαχαικά μεγάλου διαμετρήματος για τα πυροβόλα AS-90, τα οποία έχουν θεωρητικό βεληνεκές έως και 25 χιλιόμετρα, και 90 αντιαρματικούς πυραύλους εδάφους Brimstone από τα δικά της αποθέματα.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι ο Χίλι ζήτησε αμέσως να παρασχεθεί πρόσθετη υποστήριξη στην Ουκρανία, η οποία ήταν «εύκολα διαθέσιμη» και ανταποκρίνεται στις «ανάγκες της για το πεδίο της μάχης», καθώς ο πόλεμος συνεχίζει τον τρίτο χρόνο του.

Ο Ουμέροφ είπε, στο κανάλι του στο Telegram, ότι «εκτιμούσε ιδιαίτερα» την επίσκεψη του Χίλι δεδομένου ότι ήταν η δεύτερη ημέρα του στο υπουργείο και το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Ελλάδα

Με την ευκαιρία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ο ΟΑΣΘ υπενθυμίζει στους φοιτητές και τους σπουδαστές ότι για τη μετακίνηση με τα λεωφορεία του Οργανισμού...

Μαγαζίνο

Την ονομαστική της εορτή είχε η κόρη του Λευτέρη Πετρούνια και της Βασιλικής Μιλλούση, Σοφία, την οποία έχει βαφτίσει ο Χρήστος Μάστορας, ο οποίος...

Πολιτική

Δριμεία κριτική στην Έλενα Ακρίτα για το σχόλιο που έκανε προκειμένου να δικαιολογήσει την πισίνα στο σπίτι της που η ίδια αποκάλυψε σχολιάζοντας μια...

Οικονομία

Στην αποστολή 155.415 μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε εξατομικευμένες επιχειρήσεις, που θα υποχρεούνται να εκδίδουν ψηφιακά παραστατικά διακίνησης και...