Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Όλες οι συνταγές που χρειάζεσαι για το τραπέζι της Κ. Δευτέρας

Όλες οι συνταγές που χρειάζεσαι για το τραπέζι της Κ. Δευτέρας


Αν την Καθαρή Δευτέρα που μας έρχεται έχεις αναλάβει να μαγειρέψεις και χρειάζεσαι ιδέες, μην αγχωθείς καθόλου. Σου έχουμε μαζέψει πεντανόστιμες δοκιμασμένες συνταγές –σχεδόν όλες plant-based – για να διαλέξεις ποιες θα τιμήσουν το δικό σου τραπέζι. Μεζεδάκια, αλοιφές, πιτούλες, σαλτσερά όσπρια, σαλάτες και βέβαια λαγάνα, υπόσχονται να σου ανοίξουν την όρεξη και να σε εμπνεύσουν να οργανώσεις ένα μενού το οποίο θα θυμούνται οι φίλοι ή/και η οικογένεια σου για καιρό!

Τσέκαρε τις παρακάτω αναλυτικές συνταγές (και τα video βήμα-βήμα πως να τις μαγειρέψεις) πατώντας το link στον τίτλο κάθε συνταγής, ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!

Λαγάνα

Αυτές τις #timoula λαγάνες τις φτιάχνεις πιο γρήγορα και από το να πας στον φούρνο. Ισχύει κάπως αυτή η δήλωση, καθώς αν εξαιρέσεις τα φουσκώματα & το ψήσιμο– που έτσι κι αλλιώς γίνονται μόνα τους όσο εσύ αράζεις καναπεδάρα – η υπόλοιπη διαδικασία παίρνει κυριολεκτικά 10 λεπτά και είναι και τρομερά ψυχοθεραπευτική, όπως άλλωστε και κάθε ψωμί.

Αλοιφές & μεζεδάκια

Όλα τα μεζεδάκια της μέρας ταιριάζουν τέλεια με τη λαγάνα, αφού προσφέρονται για ασταμάτητες βούτες. Ξεκινάμε με τη φάβα που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι Καθαράς Δευτέρας: μπορείς να δοκιμάσεις μια βελούδινη εκδοχή με ελληνικό chimichurri κάπαρης ή να αλλάξεις όσπριο εντελώς και να φτιάξεις κόκκινη φακή παντρεμένη σαν φάβα, που θα λατρέψουν όλοι. Το χούμους είναι πάντα καλή ιδέα οπότε ειδικά για φέτος σου προτείνουμε χούμους Musabbaha με ολόκληρα ρεβίθια ή μια πολύ γευστική εκδοχή της μελιτζανοσαλάτας με έτοιμο χούμους.

Αντί να τυλίγεις ένα ένα τα ντολμαδάκια, για φέτος δοκίμασε τη φανταστική σαλάτα ντολμαδάκια που θα βρεις στο GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ, ενώ ψώνισε από τώρα μπόλικες πιπεριές για να φτιάξεις είτε σπιτική ξυδάτη και σκορδάτη πεπερονάτα είτε πιο παραδοσιακές ξυδάτες πιπεριές Φλωρίνης.

Τα όσπρια της μέσης

Τα λαδερά και σαλτσερά όσπρια βρίσκουν πάντα τη θέση τους στο τραπέζι και μπαίνουν σε βαθιά πιάτα στη μέση, θυμίζοντας μας πως τα απλά ταπεινά #timoula φαγάκια είναι τα πιο συναρπαστικά. Λαδερά φασόλια χάντρες ή κοκκινιστοί γίγαντες με κολοκυθάκια στο φούρνο για τους φανς της ντομάτας, ρεβίθια με κολοκυθάκια και άνηθο ή μαυρομάτικα aglio e olio με σπανάκι για όσους προτιμούν τα λεμονάτα. Και για όσους τα θέλουν σε σαλάτες; Σαλάτα με λευκά φασόλια και εσπεριδοειδή ή με γίγαντες και dressing ταχινιού.

Πίτες

Πολύ πιθανό να υπάρχει μια πιτούλα στο τραπέζι γιατί ακόμα κι αν δεν φαγωθεί επιτόπου -σε αντίθεση με τη λαγάνα που δυστυχώς δε μπαγιατεύει ωραία- μένει για τα μεσημεριανά των επόμενων ημερών. Αν ψωνίσεις πιπεριές για ξυδάτες, πάρε λίγες παραπάνω για να φτιάξεις πιπερόπιτα με τραχανά και φύλλο κρούστας. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις μια galette (aka τάρτα χωρίς ταρτιέρα) με ό,τι σοταριστά λαχανικά εποχής σε εμπνεύσουν ή μια πανεύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο.

Γλυκά

Καθαρά Δευτέρα χωρίς χαλβά δε γίνεται. Εμείς σου προτείνουμε σιμιγδαλένιο χαλβά αμυγδάλου με μέλι αντί για ζάχαρη κι αν είσαι της σοκολάτας, σοκολατένιο χαλβά με πορτοκάλι και topping ξηρών καρπών. Άλλες γλυκές ιδέες είναι τα καρυδόπιτα balls που διατροφικά υπερτερούν πολύ του παραδοσιακού γλυκού, τα σκαλτσούνια πορτοκαλιού και για τον απογευματινό καφέ, δυο-τρεις ωρίτσες μετά το μεσημεριανό, το κέικ ταψιού με ταχίνι και σοκολάτα.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανεβάσε τη φωτογραφία σου στα Social Media, κάνε tag @madamegingercom για να μην χάσουμε καμία δημιουργία σου!



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Συνταγές

Μουσική : Ελένη Μπελιμπασάκη Στίχοι : Γιάννης Ξηρομερίτης Ερμηνεία : Σπύρος Ταλαδιανός Studio : Earth sound studio Video … source

Μαγαζίνο

Το καλοκαίρι τα σορτσάκια κυριαρχούν στο ντύσιμο μας. Τζιν ή tailored αποτελούν το κομμάτι που όλες έχουμε και φοράμε στο repeat.Επίσης το σορτσάκι ανήκει...

Συνταγές

Αυτή την Κυριακή στο CANTINA magazine που κυκλοφορεί με το ΘΕΜΑ: 2 καλοκαιρινές εκδόσεις, 360 σελίδες, 400 φωτογραφίες.Με δύο πολύτιμες εκδόσεις κυκλοφορεί το Cantina...

Μusic

Label & copyright: Tea Tairovic & T Music, ℗ & © 2024. All rights reserved. Ulaznice za koncert “Neka gori Balkan” Štark Arena …...