Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Ψητά ροδάκινα με σάλτσα βατόμουρο

Ψητά ροδάκινα με σάλτσα βατόμουρο



ΥΛΙΚΑ

4 μεσαία ροδάκινα, σφιχτά αλλά ώριμα, κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσι

170 γρ. (περίπου) φρέσκα βατόμουρα

2 κουταλιές νερό

3 κουταλιές ζάχαρη σε κόκκους

2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο

Παγωμένο γιαούρτι βανίλιας (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε το γκριλ για άμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά (180° με 230°C).

Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε τα βατόμουρα με το νερό μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτετε δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη, κατά τη δική σας γεύση.

Σε ένα μικρό τηγάνι, σε μεσαία θερμοκρασία στην κουζίνα, λιώνετε το βούτυρο, και μετά προσθέτετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ανακατεύετε για να διαλυθεί. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά. Αλείφερε τα ροδάκινα παντού με το μίγμα βουτύρου.

Βουρτσίζετε τις σχάρες μαγειρέματος για να τις καθαρίσετε. Ψήνετε τα ροδάκινα σε άμεση μεσαία θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό, μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα σε σημεία και να είναι ζεστά πέρα ως πέρα, 8 με 10 λεπτά, γυρνώντας κάθε περίπου 3 λεπτά. Αφαιρείτε τα ροδάκινα από το γκριλ και σερβίρετε ζεστά με τη σάλτσα βατόμουρου και το παγωμένο γιαούρτι, αν θέλετε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Ελλάδα

Την Παρασκευή (27/9), κατά τις μεσημεριανές ώρες, εξαφανίστηκαν από χώρο φιλοξενίας στην περιοχή της Νέας Σμύρνης Αττικής, η Κατερίνα Π., 15 ετών, η Ελευθερία Σ.,...

Κόσμος

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, θα ταξιδέψει σήμερα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στον Λίβανο, όπως ανέφερε το γραφείο του, καθώς το Ισραήλ εξακολουθεί να...

Αυτοκίνητο

Αυλαία στο Ράλλυ Bio Bio στη Χιλή. Οι Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen (TOYOTA GR YARIS Rally 1 Hybrid) ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του...

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Ο Γάλλος οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier χάνει μάλλον τις ελπίδες του για έναν 9ο παγκόσμιο τίτλο. Στο πρώτο σκέλος...