Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Ψάχνουν στη ζούγκλα 300 μαθητές που απήχθησαν από ενόπλους


Νιγηριανοί στρατιώτες έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους ενόπλους που άρπαξαν σχεδόν 300 μαθητές ενός σχολείου από την Πολιτεία Καντούνα, ανέφερε σήμερα μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας, την ώρα που οι αναστατωμένοι γονείς αναζητούν απαντήσεις για το πότε θα επανενωθούν με τα παιδιά τους.

Η πηγή είπε ότι η Πρώτη Μεραρχία του στρατού, που εδρεύει στην Καντούνα, έχει αναλάβει επικεφαλής της επιχείρησης και «σύντομα θα έχει τους ληστές στο στόχαστρό της». Οι στρατιώτες υποστηρίζονται από την τοπική αστυνομία, την υπηρεσία πληροφοριών και την πολεμική αεροπορία, καθώς και από την υπηρεσία επαγρύπνησης της Πολιτείας, μια ομάδα εθελοντών φρουρών που γνωρίζουν το ανάγλυφο της περιοχής.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας και η κυβέρνηση της Πολιτείας εργάζονται ακάματα για να διασφαλίσουν την ελευθερία όλων των απαχθέντων σπουδαστών και μαθητών. Κάνουμε πρόοδο», είπε ο Μουχάμαντ Σέχου Λαουάλ, ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Καντούνα, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ο στρατός δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα σχολιασμού των δηλώσεων αυτών.

Η μαζική απαγωγή, η πρώτη από τον Ιούλιο του 2021, συγκλόνισε την ήσυχη πόλη Κουρίγκα, που απέχει 90 χλμ. από την Καντούνα, την πρωτεύουσα της ομώνυμης Πολιτείας. Οι γονείς αναμένουν ακόμη μια απάντηση από τις αρχές.


Γονείς αναζητούν τα παιδιά τους


AP Photo
Ο Μπάλα Ιμπραχίμ, ο γιος του οποίου είναι μεταξύ των απαχθέντων, είπε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση από τις τοπικές αρχές για το πού μπορεί να βρίσκονται τα παιδιά. «Το μόνο που ξέρω μετά βεβαιότητας είναι ότι έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες και απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούν στα δάση Μπίρνιν-Γκουάρι και Ζαμφάρα. Οι στρατιώτες είναι στη ζούγκλα, αναζητώντας τους απαγωγείς», είπε.

Σε απαγωγές από σχολεία της Νιγηρίας επιδόθηκε πρώτη η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία άρπαξε περισσότερες από 200 μαθήτριες από ένα σχολείο του Τσίμποκ, στην Πολιτεία Μπόρνο, πριν από μια δεκαετία. Ορισμένα από τα κορίτσια δεν απελευθερώθηκαν ποτέ.

Την τακτική αυτή έχουν υιοθετήσει πλέον συμμορίες που ζητούν λύτρα και οι αρχές εμφανίζονται αδύναμες να τις αντιμετωπίσουν.

Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων SBM Intelligence που εδρεύει στο Λάγκος, 4.500 άνθρωποι έχουν απαχθεί στη Νιγηρία από τον περασμένο Μάιο.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Ο λόγος που η Δύση δεν μπορεί να «τελειώσει» την οικονομία της Ρωσίας – Newsbeast play Τα προβλήματα και τα εμπόδια που μπορεί να...

Μαγαζίνο

Στις 23 Μαΐου του 2024 η Αφροδίτη θα συναντηθεί σε όψη συνόδου με τον Δία στις 29° 20’ του Ταύρου. Αυτή η σύνοδος θα...

Οικονομία

ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ– ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΕΦΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ!- «Τζόγος» με τα κεφάλαια που προορίζονται για επικουρικές...

Αθλητικά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗΣ 21.05.2024 | 00:08 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2022 EUROKINISSI SPORTS Εξηγήσεις ζήτησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός από την ΕΠΟ, αναφορικά με τη διαχείριση των...