Υλικά
1 κιλό χοιρινό για σουβλάκια, σε κύβους
50γρ ταχύ
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
50γρ χυμό λεμονιού
Αλάτι
2 μικρά λεμόνια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε μαζί το κρέας με την ταχύ, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Κόβουμε στη συνέχεια τα λεμόνια σε λεπτές φέτες.
Περνούμε το κρέας σε ξυλάκια, βάζοντας στα ενδιάμεσα φέτες λεμονιού.
Ψήνουμε σε σχάρα φούρνου (thermogrill) για μισή περίπου ώρα.
Σερβίρουμε με μια σαλάτα ταμπούλι με ταχύ.
Ταμπούλι με ταχίνι
Υλικά
1/2 δέσμη μαϊντανό
1/2 δέσμη φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο φρέσκο δυόσμο
3 αγγουράκια
3 ντομάτες
50 γρ. πουργούρι
1/2 δόση ταχίνι
Ταχίνι
50 γρ. ταχίνι
50 γρ. χυμό λεμονιού
50 γρ. νερό
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα το ταχίνι: βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και χτυπούμε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Βρέχουμε στη συνέχεια το πουργούρι και το στραγγίζουμε.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Κόβουμε τις ντομάτες και τα αγγουράκια σε κομματάκια. Βάζουμε όλα τα σαλατικά μαζί σε λεκάνη, προσθέτουμε το πουργούρι και τη μισή ποσότητα από το ταχίνι που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον και σερβίρουμε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!