Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Σέρφερ έσωσε λουόμενο που κινδύνευε λόγω μεγάλου κυματισμού – Καρέ καρέ η διάσωση

Χανιά: Σέρφερ έσωσε λουόμενο που κινδύνευε λόγω μεγάλου κυματισμού – Καρέ καρέ η διάσωση


Σε τεράστιο κίνδυνο βρέθηκε ένας λουόμενος στα Χανιά, ο οποίος επιχείρησε να κολυμπήσει στη θαλάσσια περιοχή του Πλατανιά παρ’ ότι ο κυματισμός ήταν μεγάλος.

Το περιστατικό συνέβη χθες, όταν ένας υπέρβαρος τουρίστας αγνόησε τις συστάσεις των σέρφερ που βρίσκονταν στην περιοχή και τον προέτρεπαν να αποφύγει το κολύμπι υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Δυστυχώς, δεν πέρασε πολλή ώρα προτού διαπιστώσουν ότι ο άνδρας βρισκόταν σε κίνδυνο. Τότε έσπευσαν να τον βοηθήσουν, με έναν από αυτούς να καταφέρνει να τον προσεγγίσει και να τον  τραβήξει με ασφάλεια στην ακτή, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το flashnews.gr, δεν είναι λίγες οι φορές που σέρφερ στον Σταλό και τον Πλατανιά πηγαίνουν στην παραλία για να απολαύσουν το άθλημά τους και καταλήγουν σε ρόλο εθελοντή διασώστη, βοηθώντας λουόμενους που κινδυνεύουν με πνιγμό.

Ένας από τους σέρφερ καταφέρνει να προσεγγίσει τον άνδρα και να τον  τραβήξει με ασφάλεια στην ακτή

Χανιά: Έξι διασώσεις τις τελευταίες πέντε ημέρες

Τα περιστατικά με λουόμενους που κινδυνεύουν είναι πολλά τόσο το καλοκαίρι μετά τη λήξη της βάρδιας των ναυαγοσωστών όσο και μετά τον Οκτώβριο που οι παραλίες δεν έχουν ναυαγοσώστες.

Σύμφωνα με το ίδιο τοπικό μέσο, μόλις τις τελευταίες 4 – 5 ημέρες έχουν γίνει στις προαναφερόμενες περιοχές έξι διασώσεις λουομένων από σέρφερ. Πολλοί άνθρωποι, ανάμεσά τους και τουρίστες, εξακολουθούν να πηγαίνουν για μπάνιο στην παραλία. Ωστόσο, τα μεγάλα κύματα και τα θαλάσσια ρεύματα καθιστούν αρκετά επικίνδυνες τις συνθήκες για κολύμβηση.

Οι λουόμενοι δεν το αντιλαμβάνονται παρά μόνο μόλις βουτήξουν και διαπιστώσουν ότι παρασύρονται από τα ρεύματα και αδυνατούν να βγουν στην ακτή. Γι’ αυτό και πολλοί σέρφερ και μη τονίζουν ότι είναι απαραίτητη η χρονική επέκταση της περιόδου ναυαγοσωστικής κάλυψης ή η ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων κατάλληλα εκπαιδευμένων στη διάσωση.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Σε καταρχήν συμφωνία κατέληξε η Tupperware Brands Corporation με μια ομάδα των δανειστών της, συμπεριλαμβανομένων των Stonehill Capital Management Partners και Alden Global Capital,...

Πολιτική

«O Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να αυτοπαρουσιάζεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρνούμενος να αποδεχθεί τη δημοκρατική, ξεκάθαρη και καταστατικά άψογη απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης KOVE FACTORY RACING TEAM WSBK-SSP 300 Jerez 2024 ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Η Kove Racing Team έγραψε ιστορία στον τελευταίο γύρο του WSBK-SSP300...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Jeep και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The...