Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Φυτεία με πάνω από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη

Φυτεία με πάνω από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη


Φυτεία με πάνω από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε ορεινή – δασική περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών ττης Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 28, 42, 32 και 21 ετών. Ο 28χρονος φέρεται να είναι ο αρχηγός της σπείρας, ενώ οι υπόλοιποι είχαν διακριτούς ρόλους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και παράβαση του Νόμου για την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια.







dendryllia-kanavis__2_







dendryllia-kanavis__3_

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν έξι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι όπου καλλιεργούνταν συνολικά (1.087) δενδρύλλια κάνναβης με χρήση υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τον οποίο μεριμνούσε ο 21χρονος εκ των συλληφθέντων. Σημειώνεται ότι η περιοχή περιβαλλόταν από πυκνή βλάστηση η οποία δυσχέραινε τον εντοπισμό της καλλιέργειας.

Επιπρόσθετα, στο ίδιο σημείο βρέθηκε αυτοσχέδιο κατάλυμα όπου διέμεναν ο 42χρονος και ο 32χρονος από τους προαναφερόμενους άντρες, καθώς ήταν επιφορτισμένοι με την διαμόρφωση του χώρου, την καλλιέργεια, τη φροντίδα και τη φύλαξη των δενδρυλλίων κάνναβης. Στο εσωτερικό του καταλύματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.







dendryllia-kanavis__4_







dendryllia-kanavis__1_

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του 32χρονου μέλους της οργάνωσης, εκκρεμούν δύο αποφάσεις, με τις οποίες του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 6 μηνών, ποινή φυλάκισης 2 μηνών και χρηματική ποινή, για εγκληματική συμμορία, κλοπή και παραβάσεις του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...