Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Ακόμη 5 ημέρες για την υποβολή τους – Ζητείται παράταση έως τέλη Σεπτεμβρίου

Φορολογικές δηλώσεις: Ακόμη 5 ημέρες για την υποβολή τους – Ζητείται παράταση έως τέλη Σεπτεμβρίου


Σε πέντε ημέρες εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αλλά λογιστές και φοροτεχνικοί επιμένουν πως τεχνικά προβλήματα δεν τους επιτρέπουν να τηρήσουν την ημερομηνία.

Πιέζουν για μια παράταση όχι μόνο οι φοροτεχνικοί και οι λογιστές, αλλά και οι εκπρόσωποι φορέων της αγοράς. Μάλιστα ζητούν παράταση για πρώτη φορά έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Μέχρι στιγμής δεν πάνε άσχημα οι φορολογικές δηλώσεις. Τα φυσικά πρόσωπα είναι και λίγο πάνω από την αντίστοιχη περσινή ημερομηνία, ωστόσο είναι αρκετές ακόμα οι δηλώσεις, κυρίως επιχειρήσεων, που εκκρεμούν.

Σε ό, τι αφορά φυσικά πρόσωπα έχουν υποβληθεί σχεδόν 5,5 εκατομμύρια δηλώσεις, πάνω από το 82%, σχεδόν 83% και είναι σε εκκρεμότητα 1,2 εκατομμύρια δηλώσεις, λίγο πάνω από το 17%.

Για το Ε3 και τους ελεύθερους επαγγελματίες: έχουν υποβληθεί λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο δηλώσεις. Δηλαδή 67%, δύο στους τρεις ελεύθερους επαγγελματίες και σε εκκρεμότητα είναι το 33%, περίπου 500.000 δηλώσεις.

Στα νομικά πρόσωπα όπου υπάρχει το πρόβλημα και γι’ αυτό ζητούν κυρίως παράταση και οι λογιστές. Έχουν υποβληθεί 183 χιλιάδες δηλώσεις, δηλαδή το 60%, που σημαίνει ότι τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις δεν έχουν υποβάλει ακόμα δήλωση, καθώς εκκρεμούν 124.000 δηλώσεις για να πιάσουμε τον περσινό αριθμό, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η πληρωμή φόρου εάν γίνει εφάπαξ έως 31 Ιουλίου υπάρχει και μια έκπτωση 3%, διαφορετικά χωρίς έκπτωση.

Βέβαια μπορεί να επιλέξει κάποιος 8 μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση όμως πρέπει να είναι οπωσδήποτε μέχρι 31 Ιουλίου.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Σε καταρχήν συμφωνία κατέληξε η Tupperware Brands Corporation με μια ομάδα των δανειστών της, συμπεριλαμβανομένων των Stonehill Capital Management Partners και Alden Global Capital,...

Μαγαζίνο

Η Sarah Jessica Parker τιμήθηκε για τη φιλανθρωπική δράση της στα 18α βραβεία «Golden Heart Awards», που διοργάνωσε η φιλανθρωπική οργάνωση «God’s Love We...

Πολιτική

«O Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να αυτοπαρουσιάζεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρνούμενος να αποδεχθεί τη δημοκρατική, ξεκάθαρη και καταστατικά άψογη απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης KOVE FACTORY RACING TEAM WSBK-SSP 300 Jerez 2024 ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Η Kove Racing Team έγραψε ιστορία στον τελευταίο γύρο του WSBK-SSP300...