Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μαγαζίνο

Φεστιβάλ Καννών: Τιμητική βράβευση για τη Μέριλ Στριπ – Άρωμα Ελλάδας στην κορυφαία διοργάνωση!

Φεστιβάλ Καννών: Τιμητική βράβευση για τη Μέριλ Στριπ – Άρωμα Ελλάδας στην κορυφαία διοργάνωση!


Άνοιξε αυλαία το Φεστιβάλ Καννών και φέτος με το κόκκινο χαλί να πατιέται από μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες αλλά και από Έλληνες δημιουργούς που διεκδικούν βραβείο. 

Τιμώμενο πρόσωπο της τελετής έναρξης η Μέριλ Στρίπ στην οποία παρέδωσε το τιμητικό βραβείο «Χρυσός Φοίνικας» η Ζουλιέτ Μπινός, για την προσφορά της στον παγκόσμιο κινηματογράφο, τρέμοντας από τους λυγμούς.

Φεστιβάλ Καννών 2024: Εναρξη με Στριπ, επιστροφή Κόπολα, παρών ο Λάνθιμος

meryl-streep.jpg

Στις ταινίες που διαγωνίζονται είναι και η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «Kinds of Kindness», με πρωταγωνιστές τηνμούσα του Έμμα Στόουν και τον Ουίλιαμ Νταφό. Πρόκειται για μία σπονδυλωτή ιστορία τριών ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι ο καθένας με τους δαίμονές του.

Η σύζυγος του Γιώργου Λάνθιμου, επίσης, η Αριάν Λαμπέντ διαγωνίζεται με την πρώτη της σκηνοθετική προσπάθεια για ταινία μεγάλου μήκους, με το «September Says».

Εκτός από τον Γιώργο Λάνθιμο υπάρχουν και άλλοι Έλληνες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ όπως ο Κωστής Χαραμουντάνης που διαγωνίζεται με την ταινία του «Κιούκα: Πριν το Τέλος του Καλοκαιριού», ο Νίκος Κολιούκος με την ταινία του «Το χάος που άφησε πίσω της» και η Δάφνη Χαιρετάκη με την μικρού μήκους παραγωγή «Αυτό που ζητάμε από ένα άγαλμα είναι να μην κινείται».

Το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ πάντως άνοιξε η γαλλική ταινία «Η Δεύτερη Πράξη» του Quentin Dupieux.

Πάνω από 200 χιλιάδες ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί, στελέχη κινηματογραφικών στούντιο και καλεσμένοι θα παρελάσουν στο κόκκινο χαλί τις επόμενες δέκα μέρες, όσο δηλαδή θα διαρκέσει το Φεστιβάλ. Σ’ αυτό θα πάρουν μέρος 22 ταινίες στο διαγωνιστικό κομμάτι που θα ρίξει αυλαία για φέτος στις 25 Μάϊου, με την ανακοίνωση του μεγάλου νικητή που θα πάρει σπίτι του τον Χρυσό Φοίνικα.

Διαβάστε επίσης:



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Σε 1.466 χιλιόμετρα ανήλθε πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ ΑΕ), το συνολικό μήκος των αγωγών μεταφοράς φυσικού...

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...