Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Φασόλια κοκκινιστά με μελιτζάνες και χαλούμι

Φασόλια κοκκινιστά με μελιτζάνες και χαλούμι


Φτιάχνουμε τα φασόλια αλλιώς. Στον φούρνο με ντομάτα και ψητές μελιτζάνες. Για έξτρα γεύση προσθέτουμε και χαλούμι.

Ρίχνουμε τα μουλιασμένα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό, ώστε να καλυφθούν και τα σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα, σε ένα ταψί απλώνουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 30΄-35΄, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις αφήνουμε στην άκρη.

Αμέσως μετά τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 1΄-2΄.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα τα φασόλια, την ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε σε
μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20΄-25΄, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.

Προσθέτουμε το μέλι, τα φύλλα δυόσμου, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Τέλος, αδειάζουμε τα ρεβίθια
μαζί με τις μελιτζάνες σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 22×33 εκ. και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20΄-25΄.

Τα τελευταία 5΄-7΄ βάζουμε στο ταψί το χαλούμι και αφήνουμε να μαλακώσει και να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε το φαγητό
περιχύνοντας με λίγο επιπλέον ωμό ελαιόλαδο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε τα μουλιασμένα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό, ώστε να καλυφθούν και τα σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Παράλληλα, σε ένα ταψί απλώνουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 30΄-35΄, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3

Αμέσως μετά τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 1΄-2΄.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα τα φασόλια, την ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε σε
μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20΄-25΄, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.

Βήμα 5

Προσθέτουμε το μέλι, τα φύλλα δυόσμου, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Τέλος, αδειάζουμε τα ρεβίθια
μαζί με τις μελιτζάνες σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 22×33 εκ. και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20΄-25΄.

Βήμα 6

Τα τελευταία 5΄-7΄ βάζουμε στο ταψί το χαλούμι και αφήνουμε να μαλακώσει και να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε το φαγητό
περιχύνοντας με λίγο επιπλέον ωμό ελαιόλαδο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...