Site icon Trenty

Τόνος Tataki με 5 μπαχαρικά και σάλτσα Unagi

Τόνος Tataki με 5 μπαχαρικά και σάλτσα Unagi



ΥΛΙΚΑ

Τόνος

Σάλτσα Unagi

Καρπούζι

Φινόκιο

Φρέσκο κρεμμύδι

Ραπανάκι

Φέτες από πιπεριά τσίλι

Για το σιρόπι μέντας:

200 γρ. νερό

200 γρ. ζάχαρη

20 γρ. φρέσκα φύλλα μέντας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον τόνο Tataki: Τυλίγετε τον τόνο σε 5 μπαχαρικά και τον τηγανίζετε ελαφρά από κάθε πλευρά. Τον κόβετε σε ίσες φέτες των 2 περίπου εκατοστών.

Την ώρα του σερβιρίσματος περιχύνετε με λίγη σάλτσα Unagi.

Για το σιρόπι μέντας: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, προσθέτετε τα φύλλα μέντας για να εμποτιστεί το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.

Συμπιέζετε το καρπούζι. Κόβετε ένα κομμάτι καρπούζι σε ορθογώνιο σχήμα και το αλείφετε με λίγο σιρόπι μέντας.

Πριν το σερβίρισμα, κάψτε την κορυφή του καρπουζιού με ένα φλόγιστρο.

Προσθέτετε από πάνω μια σαλάτα με λεπτές φλούδες από φινόκιο, ίνες φρέσκου κρεμμυδιού και φλούδες από ραπανάκι και λεπτά κομμάτια τσίλι.

Σεφ: Παναγιώτης Χαραλάμπους

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

Exit mobile version