Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Τόνος σουβλάκι με φιστίκι Αιγίνης και σαλάτα ψητών παντζαριών

Τόνος σουβλάκι με φιστίκι Αιγίνης και σαλάτα ψητών παντζαριών


Φτιάχνουμε το πιο νόστιμο σουβλάκι από ψάρι, το πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης (που του δίνει απίθανη γεύση και άρωμα) και το συνοδεύουμε με παντζάρια ψημένα στο αλουμινόχαρτο.

Κόβουμε τον τόνο σε κύβους 3×3. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Περνάμε τα κομμάτια σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια.

Πλένουμε τα παντζάρια απαλά αλλά δεν αφαιρούμε τη φλούδα τους. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα και έπειτα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 170ºC.

Όταν είναι έτοιμα τα παντζάρια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, λευκό ξίδι, πετιμέζι και τον ζωμό από το ψήσιμο των παντζαριών στη λαδόκολλα, αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή κάρβουνο αν έχουμε, τα σουβλάκια τόνου για 2΄ από κάθε πλευρά. Τέλος, τα πανάρουμε με το φιστίκι Αιγίνης που έχουμε απλώσει σε ένα ταψάκι, απ’ όλες τις πλευρές.

Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τα παντζάρια και τα φύλλα από άγρια ρόκα, ραντίζοντας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τον τόνο σε κύβους 3×3. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Περνάμε τα κομμάτια σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια.

Βήμα 2

Πλένουμε τα παντζάρια απαλά αλλά δεν αφαιρούμε τη φλούδα τους. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα και έπειτα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 170ºC.

Βήμα 3

Όταν είναι έτοιμα τα παντζάρια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, λευκό ξίδι, πετιμέζι και τον ζωμό από το ψήσιμο των παντζαριών στη λαδόκολλα, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή κάρβουνο αν έχουμε, τα σουβλάκια τόνου για 2΄ από κάθε πλευρά. Τέλος, τα πανάρουμε με το φιστίκι Αιγίνης που έχουμε απλώσει σε ένα ταψάκι, απ’ όλες τις πλευρές.

Βήμα 5

Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τα παντζάρια και τα φύλλα από άγρια ρόκα, ραντίζοντας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Αθλητικά

Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται αυτήν την ώρα στην έδρα της...

Αθλητικά

Όπως έκανε γνωστό την Πέμπτη ο Ολυμπιακός, η Εύη Κουτσαυτάκη, η οποία ως τις 10 Ιουλίου του 2024 εργαζόταν στον ΣΚΑΪ, είναι η νέα...