Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιπούρες γεμιστές με πρασοσέλινο | cantina.protothema.gr

Τσιπούρες γεμιστές με πρασοσέλινο | cantina.protothema.gr


Μία συνταγή με ψάρι, που τιμάει τη βορειοελλαδίτικη καταγωγή της.

Ζητάμε από τον ψαρά να ανοίξει τις τσιπούρες σε πεταλούδα κρατώντας κόκαλα και κεφάλια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε κόκαλα και κεφάλια, το καρότο, το κρεμμύδι, το πιπέρι μαζί με νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30΄. Κρατάμε το ζουμί.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το πράσο και το σέλερι, αλάτι, πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό από το ψάρι, 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Βγάζουμε το πρασοσέλινο σε ένα πιάτο να κρυώσει, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις φέτες κρεμμυδιού μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε μέχρι να ιδρώσουν. Ρίχνουμε ένα ποτήρι ζωμό ψαριού, 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Δίνουμε μια βράση και γυρίζουμε το περιεχόμενο σε ταψί.

Αλατοπιπερώνουμε τις τσιπούρες εσωτερικά, γεμίζουμε με το πρασοσέλινο και διπλώνουμε. Βάζουμε πάνω από τις πατάτες, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25΄-30΄.

Styling: Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζητάμε από τον ψαρά να ανοίξει τις τσιπούρες σε πεταλούδα κρατώντας κόκαλα και κεφάλια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε κόκαλα και κεφάλια, το καρότο, το κρεμμύδι, το πιπέρι μαζί με νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30΄. Κρατάμε το ζουμί.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το πράσο και το σέλερι, αλάτι, πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό από το ψάρι, 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Βήμα 3

Βγάζουμε το πρασοσέλινο σε ένα πιάτο να κρυώσει, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις φέτες κρεμμυδιού μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε μέχρι να ιδρώσουν. Ρίχνουμε ένα ποτήρι ζωμό ψαριού, 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Δίνουμε μια βράση και γυρίζουμε το περιεχόμενο σε ταψί.

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε τις τσιπούρες εσωτερικά, γεμίζουμε με το πρασοσέλινο και διπλώνουμε. Βάζουμε πάνω από τις πατάτες, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25΄-30΄.

Styling: Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Όση αγωνία είχε το ματς μέσα στο παρκέ, τόση ομορφιά «στόλιζε» τις κερκίδες του ΣΕΦ. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης του αγώνα, συνέλαβε μια καλλονή αρκετές...

ΕΛΛΑΔΑ

«Μία στα 100.000 χρόνια είναι η πιθανότητα αστοχίας του συστήματος στο μετρό Θεσσαλονίκης», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της κοινοπραξίας της THEMA, Κάρλο Μπιάνκο, με...

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίζουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως προέβλεψε το NBC News, καθώς το κόμμα του Τραμπ αποκτά τον πλήρη έλεγχο της Ουάσινγκτον. Ο...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ Για την τάρτα 1 ½ φλ.  (240γρ.) αλεύρι Φαρίνα ½ φλ. (55γρ.) κακάο  ½ φλ. (100γρ.) ζάχαρη άχνη ½ φλ....