Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τρομερά λόγια για την Τεχνητή Νοημοσύνη ειπώθηκαν στη Θεσσαλονίκη!

Τρομερά λόγια για την Τεχνητή Νοημοσύνη ειπώθηκαν στη Θεσσαλονίκη!


Ετοιμάζουν και το ελληνικό κοινό για αυτό που θα φέρουν!!!

Την εκτίμηση ότι σε 10, 20 ή 30 χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σημαντικά πιο έξυπνη από εμάς διατύπωσε ο Άλβιν Γκρέιλιν, πρώην πρόεδρος ταϊβανέζικου τεχνολογικού κολοσσού, μιλώντας στο AI Forum, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας Beyond.

O κ. Γκρέιλιν επισήμανε ότι εμείς σε αυτή την εξέλιξη πρέπει να αντιδράσουμε λέγοντας στην τεχνητή νοημοσύνη «μπράβο, συνέχισε» και να μην ντραπούμε, ανέφερε χαρακτηριστικά, «όπως δεν πρέπει να θεωρούμε την τεχνητή νοημοσύνη ανταγωνιστή, αλλά απόγονό μας (!!!!!) και να είμαστε περήφανοι, με τον ίδιο τρόπο που μας γεμίζουν περηφάνια οι επιτυχίες των παιδιών μας».

Περαιτέρω, επισήμανε ότι εάν εκπαιδεύσουμε καλά τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, θα μας φερθούν καλά, καθώς «εάν σε ένα παιδί δεν φέρεσαι καλά, θα έχει κακή συμπεριφορά».

Ο κ. Γκρέιλιν επισήμανε ότι δεν είναι αλήθεια μια σειρά από πεποιθήσεις σχετικές με την τεχνητή νοημοσύνη.

Προς το παρόν είναι ένα εργαλείο, αλλά σύντομα τα συστήματα θα μπορούν να κάνουν πράγματα μόνα τους. Δεν μας κάνει πιο χαζούς, ούτε θα μας σκοτώσει, ενώ δεν μας τελειώνουν τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Γενική Τεχνητή Νοημοσύνη θα γίνει πραγματικότητα και δεν θα φέρει το δυστοπικό μέλλον, αντίθετα, αν τη χειριστούμε καλά, θα μας προσφέρει άπειρη παραγωγικότητα και νοητική ικανότητα.

Σημείωσε ότι για να μετριαστούν οι κίνδυνοι κακής χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί η τεχνολογία για τον εντοπισμό και την εξόντωση τους, εκπαιδευτεί το κοινό για τα ρίσκα και τα οφέλη, να θεσπιστεί παγκόσμιο κανονιστικό όργανο για την ασφάλεια, να επανακαταρτιστούν όσοι χάσουν τη δουλειά τους και να γίνει κοινή παγκόσμια προσπάθεια για την ανάπτυξή της, να μην γίνει, δηλαδή, αντικείμενο ανταγωνισμού μεταξύ κρατών.

Μιλώντας στο πάνελ που προηγήθηκε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος εκτίμησε ότι η χώρα μας έχει τη δυνατότητα με το επιστημονικό της δυναμικό να πρωτοπορήσει στην τεχνητή νοημοσύνη. Επιπλέον, σημείωσε ότι ως Ευρωπαίοι πρέπει να συνεργαζόμαστε και να τηρήσουμε ενιαία στάση, καθώς κανένα κράτος δεν μπορεί από μόνο του να κάνει αποτίμηση της επίδρασης αλγορίθμων μεγάλων πλατφορμών.

Με πληροφορίες από απεμπε – φωτο:eurokinissi



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αναμενόμενη εξέλιξη της «έκπτωσης» του ΣΥΡΙΖΑ από τη δεύτερη θέση μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πέρα από την αγανάκτηση που προκαλεί στα στελέχη, φέρνει...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αν και μένουν δύο μήνες μέχρι να περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου ο Ντόναλντ Τραμπ οι ανησυχίες για το αποτύπωμα της οικονομικής πολιτικής,...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Ο Θοδωρής Φέρρης έδωσε συνέντευξη και μίλησε μεταξύ άλλων για τη σχέση του με τον πατέρα του μετά το διαζύγιο των γονιών του.  Στη συνέντευξή...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες των Αμερικανών για το φετινό Thanskiving. Στο κλίμα αυτό έχει μπει και η Σοφία Βεργκάρα η οποία...