Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Το Volkswagen Scirocco ξαναγεννιέται -Τι μορφή αναμένεται να πάρει


Η επιστροφή του Volkswagen Scirocco με μια νέα γενιά και η μετενσάρκωσή του σε ηλεκτρικό κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στο Wolfsburg. Ποιές είναι οι πρώτες σκέψεις της γερμανικής εταιρείας.

Το Scirocco ήταν ένα από πιο δημοφιλή προσιτά σπορ αυτοκίνητα των περασμένων δύο δεκαετιών, μέχρι το 2017 που η Volkswagen αποφάσισε να βάλει τέλος στην παραγωγή του – και να μην συνεχίσει τη διαδρομή του με κάποιον διάδοχο. Παρόλα αυτά, από τότε δεν λένε να σβήσουν οι φήμες και οι εικασίες περί ενδεχόμενης αναγέννησής του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα, με τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην αυτοκινητοβιομηχανία, το σενάριο για ένα νέο Scirocco κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Βάσει των εξελίξεων αυτών, ο διάδοχος του συμπαγούς sportscar θα είναι ηλεκτρικός, σε οποιοδήποτε σενάριο κι αν προκρίνει η VW για τη μορφή του αυτοκινήτου αν εντέλει το βγάλει στην παραγωγή.

Οι Γερμανοί μελετούν μια σειρά από προτάσεις τόσο για το σχεδιασμό όσο και για τα ηλεκτρικά μέρη του νέου Scirocco. Όπως ανέφερε μία πηγή μέσα από το Wolfsburg στο αγγλικό περιοδικό Autocar, η νέα γενιά του συμπαγούς sportscar είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου του ομίλου VW που περιλαμβάνει μαζί τις νέες Porsche Boxster και Cayman, το Cupra Dark Rebel και το διάδοχο του Audi TT. Όλα τους θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, με προηγμένες τεχνολογίες.

Ανεπίσημο ψηφιακό σχέδιο της υποθετικής εμφάνισης του νέου VW Scirocco
Ανεπίσημο ψηφιακό σχέδιο της υποθετικής εμφάνισης του νέου VW Scirocco

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από όλα αυτά μόνο οι δύο Porsche έχουν προχωρήσει στη φάση της εξέλιξής τους, και όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού – χωρίς να είναι εγγυημένο ότι θα προχωρήσουν. Για το Scirocco το πλάνο είναι να αντλήσει τη σχεδιστική του έμπνευση από εμβληματικά Volkswagen της δεκαετίας του 1970, δηλαδή να γίνει ένα νεο-ρετρό σπορ αυτοκίνητο με τρεις πόρτες και 2+2 θέσεις στο εσωτερικό του.

Σε περίπτωση που βγει στην παραγωγή, στην ηλεκτρική γκάμα της Volkswagen θα τοποθετηθεί δίπλα στο νέο Golf και στη GTI εκδοχή του, όμως θα είναι πολύ πιο προηγμένο και πιο ακριβό. Ενώ το Golf, για παράδειγμα θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα SSP, το ηλεκτρικό Scirocco θα χρησιμοποιεί την PPE που εξέλιξαν οι Porsche-Audi και θα έχουν και οι νέες Porsche Boxster και Cayman.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τα ηλεκτρικά του μέρη, σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται ότι η βασική του έκδοση θα έχει ένα μοτέρ με ισχύ περίπου 300 ίππους που θα μεταδίδονται στους πίσω τροχούς, ενώ η κορυφαία Scirocco R θα είναι τετρακίνητη με δύο μοτέρ και 400 ίππους. Όλα αυτά θα συμβούν το 2028, αν η Volkswagen αποφασίσσει φυσικά να προχωρήσει το project του νέου Scirocco.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ήταν καιρός να βγει από τον κ. Κασσελάκη ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα του, είπε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια του briefing, απαντώντας σε...

Ελλάδα

Μια ακόμη δύσκολη ημέρα για τους Πυροσβέστες που συνεχίζουν να μάχονται στα πύρινα μέτωπα σε Σουφλί Έβρου, Λέσβο, Αλεξανδρούπολη και Κορινθία. Στη μάχη και...

Ελλάδα

Από σεισμό ταρακουνήθηκε η Άρτα το πρωί της Παρασκευής (12.07.2024) προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Ο σεισμός σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου...

Ελλάδα

Καλύτερη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κορινθία. Οι πυροσβέστες μετά από ολονύχτια μάχη κατάφεραν να την...