Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το viral βούτυρο του καουμπόι που απογειώνει τα κρέατα (και όχι μόνο)

Το viral βούτυρο του καουμπόι που απογειώνει τα κρέατα (και όχι μόνο)


Αν είστε φαν του BBQ, του βοειού κρέατος και, γενικά, αγαπάτε τις κοπές που ψήνονται σε φωτιά, το cowboy butter είναι σίγουρα η ιδανική επιλογή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή ακόμα και να αναβαθμίσετε ένα, ούτως ή άλλως «θελκτικό» γεύμα.

Αυτή η πληθωρική συνταγή με βούτυρο, σκόρδο, μπαχαρικά και μυρωδικά, είναι το απόλυτο συνοδευτικό για ό,τι ψήνεται στα κάρβουνα. Σπαλομπριζόλες, μεγάλα ψάρια, μανιτάρια, λαχανικά ακόμα και ψωμί που μόλις βγήκε από τον φούρνο, αλλά και πάνω σε ζεστές πατάτες.

Λέγεται ότι η ονομασία του «cowboy butter» πιθανότατα προέρχεται από τον τρόπο μαγειρέματος των καουμπόηδων της Άγριας Δύσης. Οι καουμπόηδες συνήθιζαν να ψήνουν τα κρέατά τους πάνω σε ανοιχτές φωτιές χρησιμοποιώντας τα υλικά που είχαν εύκολα στη διάθεσή τους. Κρέατα από βοειδή, κατσίκες, ακόμα και κυνήγι όπως ελάφι, βουβάλι, αγριογούρουνο και πουλερικά.

Με λίγα και πολύ συγκεκριμένα υλικά, κατάφερναν να δημιουργούν αδιανόητα νόστιμες γεύσεις που ήταν ταυτόχρονα πρακτικές και απλές. Έτσι, η φήμη τους διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο και από τότε, το cowboy butter έχει γίνει δημοφιλές και viral μέσω των social media, όπου όλοι προσπαθούν να αναπαράγουν τη γεύση του στις σύγχρονες κουζίνες.

Η συνταγή του cowboy butter έχει ως βάση το βούτυρο, βουβαλινό, αγελαδινό, ή όποιο προτιμάτε, έχει έντονη καπνιστή γεύση, οπότε εύκολα συνοδεύει τα κρέατα που μαγειρεύονται πάνω σε φωτιά.

Συνταγή Cowboy Butter

Υλικά:

– 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
– 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα γλυκιά (δοκιμάστε κόκκινο πιπέρι Αριδαίας)
– 1/2 κουτ. γλυκού καγιέν (μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση)
– 1/2 κουτ. γλυκού νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
– Χυμός και ξύσμα από μισό λεμόνι
– Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
– Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο
Βήμα 2: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 3: Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει. Αν θέλουμε μπορούμε να του δώσουυμε ένα κυλινδρικό σχήμα, ώστε να σερβίρεται πιο εύκολα.

Το άρθρο της εβδομάδας


Φτιάχνουμε στο σπίτι ζάχαρη με άρωμα βοτάνων

ΘΕΜΑΤΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώνονται αύριο Παρασκευή 22 Νοεμβρίου από τον ΕΛΓΑ τα ποσά για τις ενστάσεις που έχουν υποβάλλει οι παραγωγοί για τις...

ΚΟΣΜΟΣ

Άντρας 30 ετών σκοτώθηκε από ρίψη ρουκέτας από τον Λίβανο στην πόλη Ναχαρίγια, στο βόρειο Ισραήλ. Η υπηρεσία διάσωσης του Ισραήλ Magen David Adom (MDA)...

ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση 32 αεροσκαφών F-35 Lightning II πέμπτης γενιάς από τις ΗΠΑ, υπογράφοντας Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA)....

ΚΟΣΜΟΣ

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή (22/11) ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις δοκιμές του νέου υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik που εκτόξευσε χθες...