Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Το Starlink Mini αναμένεται να διατεθεί στην αγορά στη μισή τιμή και να προσφέρει έως 100Mbps – SpaceX

Το Starlink Mini αναμένεται να διατεθεί στην αγορά στη μισή τιμή και να προσφέρει έως 100Mbps – SpaceX


Νέο προϊόν αναμένεται να διαθέσει σύντομα στην αγορά η SpaceX στο πλαίσιο του προγράμματος Starlink.

O Όλεγκ Κούτκοφ, χρήστης στο Χ, αποκάλυψε ένα νέο προϊόν, με την ονομασία Starlink Mini. Στην ανάρτησή του ενσωμάτωσε 3 φωτογραφίες, 2 από τις οποίες παρουσιάζουν τον υλικό εξοπλισμό από διαφορετικές γωνίες και μια τρίτη όπου εμφανίζεται ένας μικρός πίνακας κυκλώματος, που περιλαμβάνει τον αριθμό μοντέλου και FCC ID.

Λίγο μετά την ανάρτηση, ο ίδιος ο Ίλον Μασκ επιβεβαίωσε ότι η είδηση είναι πραγματική, απαντώντας με μια σειρά αναρτήσεων, προκειμένου να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το Starlink, όπως το γνωρίζαμε, ήταν ένα δίκτυο δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όσους διαθέτουν το δορυφορικό πιάτο Starlink και καταβάλουν μηνιαία συνδρομή, με τις μόνες απαιτήσεις να είναι η πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα και απρόσκοπτη θέα προς τον ουρανό.

Στην πορεία των χρόνων, το Starlink επεκτάθηκε και από υπηρεσία που απευθυνόταν στο μέσο καταναλωτή άρχισε να παρέχει και επαγγελματικές επιλογές, πακέτα περιαγωγής για όσους ταξιδεύουν συχνά, καθώς και για πλοία και αεροπλάνα. Οι ταχύτητες κινούνται σε ένα σχετικά ευρύ φάσμα, όμως συνήθως κυμαίνονται στα 300Mbps για τους οικιακούς χρήστες, πράγμα που συνιστά αισθητή βελτίωση για όσους βρίσκονται σε επαρχιακές και απομακρυσμένες περιοχές.

Το Starlink Mini θα προσφέρει ένα εξαιρετικά φορητό δορυφορικό πιάτο, με διαστάσεις 28,9 x 24,8 εκατοστών, με το Μασκ να λέει πως θα χωρά άνετα μέσα σε ένα σακίδιο.

Με τη νέα γενιά δορυφόρων Starlink, μεγαλύτερο τμήμα της μετάδοσης δεδομένων πραγματοποιείται από την πλευρά του δορυφόρου, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα με μικρότερες συσκευές.

Παρότι το πιάτο θα είναι μικρότερο και ευκολότερα φορητό, ο Μασκ υποστηρίζει πως μπορούμε να αναμένουμε ταχύτητες 100Mbps για το κατέβασμα δεδομένων και 11,5Mbps για το ανέβασμα, με μια άκρως συμπαθητική απόκριση στα 23 millisecond. 

Οι ταχύτητες αυτές είναι αρκετά γρήγορες ώστε να υποστηρίξουν 4Κ, ακόμη και gaming.

To σημαντικότερο στοιχείο των ανακοινώσεων θα μπορούσε να είναι το κόστος του Starlink Mini. Η συσκευή θα στοιχίζει περίπου τα μισά του τρέχοντος Starlink.

Το κόστος του Starlink έχει παρουσιάσει διάφορες διακυμάνσεις με τον καιρό, όμως επί του παρόντος κινείται στα 350 ευρώ, επομένως το Starlink Mini θα μπορούσε να διατεθεί κάπου στα 180 με 200 ευρώ. Πέρα από το κόστος του εξοπλισμού, είναι και η μηνιαία συνδρομή, στα 40 ευρώ, που σημαίνει πως η συνδρομή για το Starlink Mini θα μπορούσε να διατίθεται ακόμη και στα 20 ευρώ.

Εφόσον το Starlink Mini μπορέσει να προσφέρει σταθερά υψηλές ταχύτητες σε ανταγωνιστική τιμή, τότε θεωρητικά θα μπορούσε να αποσπάσει πελάτες από τους κλασικούς παρόχους. Το Starlink περιλαμβάνει απεριόριστα δεδομένα (υπό προϋποθέσεις “δίκαιης χρήσης”) όμως ακόμη δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αν θα ισχύσει κάτι αντίστοιχο και για το Starlink Mini.

Από ό,τι φαίνεται, το Starlink Mini απέχει ακόμη μερικούς μήνες από το να διατεθεί στην αγορά.  • Like


    7

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Ελλάδα

Η Ντέμη Γεωργίου, που έγινε ιδιαίτερα αγαπητή από τη συμμετοχή της στο MasterChef τo 2020, ξεχωρίζοντας για τις μαγειρικές της ικανότητες, έφυγε από τη...

Τεχνολογία

Με ένα χιουμοριστικό βίντεο, ένας Καρδιτσιώτης περιγράφει με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ποια πρέπει να είναι τα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα… «Δεν...

Οικονομία

Οι μετοχές υποχώρησαν από τα υψηλά ρεκόρ εν μέσω πιέσεων σε ολόκληρο τον τομέα της τεχνολογίας μετά από μια παγκόσμια διακοπή τεχνολογίας που προκάλεσε...

Μαγαζίνο

Ερωτευμένος είναι και πάλι ο Δημήτρης Κατριβέσης μετά τον χωρισμό του από την Μαριάντα Πιερίδη. Ο γνωστός σεφ μοιράστηκε μάλιστα τις πρώτες φωτογραφίες αλλά...