Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το best-seller αυτοκίνητο στο πρώτο εξάμηνο του 2024

Το best-seller αυτοκίνητο στο πρώτο εξάμηνο του 2024


Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου περπατά ήδη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και η εταιρεία δεδομένων JATO Dynamics συγκέντρωσε και παρουσίασε τα στοιχεία των πωλήσεων των 28 χωρών για το πρώτο μισό που μόλις ολοκληρώθηκε.

Μέσα από αυτά προκύπτει ότι μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν το Dacia Sandero αφού τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση με 143.596 πωλήσεις, επίδοση αυξημένη κατά 16% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Πίσω του πλασαρίστηκε το VW Golf με 126.993 μονάδες και αύξηση 43% ενώ η πρώτη τριάδα έκλεισε με το Renault Clio (114.623 και 15%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που τα Tesla Model Y και Model 3 συνεχίζουν να… σέρνουν τον χορό στην κατηγορία των ηλεκτρικών, το πρώτο κατέγραψε μεγάλη πτώση στη γενική κατάταξη και έπεσε από την 1η θέση στην 8η.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι η Tesla μετά από συνεχόμενα χρόνια ανάπτυξης αρχίζει να εμφανίζει σημάδια υποχώρησης. Είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι το πρώτο εξάμηνο είχε 185.200 πωλήσεις ενώ φέτος έπεσε στις 161.600 έως το τέλος Ιουνίου. Σύμφωνα με τον αναλυτή της αγοράς αυτοκινήτου Felipe Munoz αυτό οφείλεται σε τρεις λόγους:

«Πρώτον, γνωρίζουμε ότι καμία μάρκα δεν μπορεί να διατηρήσει για καιρό την ανάπτυξή της βασιζόμενη σε μια μικρή γκάμα που αρχίζει σταδιακά να ‘’γερνάει’’. Δεύτερον είναι ο διακρώς αυξανόμενος ανταγωνισμός από άλλες μάρκες, όπως η BMW, και τρίτον η στρατηγική με τις μειώσεις στις τιμές που είδαμε πέρυσι δείχνει να μην φέρνει φέτος το ίδιο αποτέλεσμα λόγω της δυναμικής εισόδου των Κινέζων κατασκευαστών που προσφέρουν οχήματα σε ανταγωνιστικές τιμές».

Στον πίνακα με τα κορυφαία σε πωλήσεις brands η VW βρέθηκε στην πρώτη θέση με 706.265 πωλήσεις και μικρή άνοδο σε σχέση με πέρυσι (2%) ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση ήταν η Toyota (482.275) και η BMW (397.896) αντίστοιχα.

Πολύ καλές επιδόσεις σημείωσαν και οι Κινέζοι κατασκευαστές. Ο Όμιλος Geely (Volvo, Polestar, Lotus) αύξησε τις πωλήσεις του κατά 52% βάζοντας στην «πλάτη» του παραδοσιακές εταιρείες όπως Mercedes, Hyundai-Kia και Renault. Αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις υψηλές επιδόσεις που κατέγραψε το Volvo EX30 που ήταν το τρίτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη.

Πηγή: JATO Dynamics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Porsche: Πόσα αυτοκίνητα παρέδωσε το πρώτο εξάμηνο – Το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο

Αγορά μεταχειρισμένου: Τα χιλιόμετρα στο κοντέρ δεν λένε πάντα την αλήθεια

Μπαίνει στην ελληνική αγορά η OMODA – Αυτό το μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Μετά την επιτυχία των ταινιών, Lamborghini: The Man Behind the Legend το 2022 και Ferrari το 2023, ο Ιταλός παραγωγός Andrea...

Κόσμος

Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ Ο Βασιλιάς Κάρολος βρέθηκε αντιμέτωπος για δεύτερη μέρα με ακτιβιστές των Πρώτων Εθνών που αμφισβήτησαν την υπεροχή της βρετανικής μοναρχίας στην...

ΕΛΛΑΔΑ

Τρία ανήλικα κορίτσια συνελήφθησαν, το βράδυ της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου, στο Μαρούσι, με την κατηγορία της κλοπής κατά συναυτουργία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM 2024 ολοκληρώθηκε συναρπαστικά στην Τελετή Απονομής Βραβείων, που φιλοξενήθηκε στο διάσημο Museos de la Atalaya στη...