Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Το Android Auto ετοιμάζεται να ενσωματώσει έλεγχο ραδιοφωνικών σταθμών – Google

Το Android Auto ετοιμάζεται να ενσωματώσει έλεγχο ραδιοφωνικών σταθμών – Google


Το Android Auto, η δημοφιλής πλατφόρμα της Google για τα αυτοκίνητα, φαίνεται να ετοιμάζεται για μια ακόμα μεγάλη αναβάθμιση.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναλύσεις του κώδικα της εφαρμογής από την ιστοσελίδα 9to5Google, η Google σχεδιάζει να προσθέσει μια λειτουργία που έλειπε μέχρι τώρα: τον έλεγχο του ραδιοφώνου του αυτοκινήτου.

Παρά την ευρεία γκάμα εφαρμογών που υποστηρίζει το Android Auto, όπως η πλοήγηση μέσω Google Maps, η αναπαραγωγή μουσικής και podcast, καθώς και η πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες όπως ο καιρός, έλειπε η δυνατότητα ελέγχου των ραδιοφωνικών σταθμών AM, FM και HD Radio μέσω του δέκτη του αυτοκινήτου. Το κενό αυτό φαίνεται να καλύπτεται στο άμεσο μέλλον.

Στις εκδόσεις 12.3 και 12.4 της εφαρμογής Android Auto, εντοπίστηκαν κομμάτια κώδικα που αναφέρονται ρητά σε ελέγχους για AM, FM, HD Radio και DAB (Digital Audio Broadcasting). Αν και δεν υπάρχει αναφορά στο δορυφορικό ραδιόφωνο, οι χρήστες ήδη μπορούν να χρησιμοποιήσουν ξεχωριστές εφαρμογές για υπηρεσίες όπως το Sirius XM, ενώ για τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, ξεχωρίζει η εφαρμογή TuneIn.

Η προσθήκη της λειτουργίας που θα κάνει περιττή τη χρήση εφαρμογής και την κατανάλωση δεδομένων, αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία χρήσης του Android Auto. Μέχρι τώρα, οι οδηγοί έπρεπε να μεταβούν από το περιβάλλον του Android Auto στο σύστημα ψυχαγωγίας του κατασκευαστή του αυτοκινήτου για να ακούσουν ραδιόφωνο, μια διαδικασία που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή τους. Με την ενσωμάτωση των ραδιοφωνικών ελέγχων στο Android Auto, η εμπειρία ακρόασης θα γίνει πιο συνεπής και ενδεχομένως ασφαλέστερη.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η λειτουργία αυτή βρίσκεται ακόμη σε στάδιο δοκιμών και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την Google. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πώς θα μοιάζει το περιβάλλον χρήσης ή πόσους σταθμούς θα μπορούν να αποθηκεύσουν οι χρήστες ως προεπιλογές.

Εκτός από αυτή τη σημαντική προσθήκη, η Google έχει ήδη εισαγάγει μερικές μικρότερες αλλαγές στο Android Auto. Μία από αυτές είναι η παροχή συμβουλών για τη βελτίωση της απόδοσης όταν το τηλέφωνο υπερθερμαίνεται. Επιπλέον, η εταιρεία έχει αφαιρέσει πολλές επιλογές σχετικά με τις ταπετσαρίες, καθώς το Android Auto μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το φόντο του τηλεφώνου του χρήστη.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Οικονομία

Το σήμα της εκκίνησης για ένα νέο μεγάλο κύκλο επενδύσεων του Ομίλου στους τομείς των παραχωρήσεων και των ΣΔΙΤ εντός κι εκτός Ελλάδας, έδωσε...

Οικονομία

Στα 4,9 δισ. ευρώ ευρώ μειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, έναντι 5,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα...