Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Το σύστημα infotainment “RIDEVU” της Sony εγκαινιάζεται στα ηλεκτρικά οχήματα της VinFast

Το σύστημα infotainment “RIDEVU” της Sony εγκαινιάζεται στα ηλεκτρικά οχήματα της VinFast


Η τεχνολογία αυτοκινήτου της Sony πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στο σύστημα infotainment του VinFast VF 8.

Η Sony ανακοίνωσε για πρώτη φορά την τεχνολογία RIDEVU στη CES 2023. Η τεχνολογία υπόσχεται πρόσβαση σε 2.000 ταινίες από την τεράστια βιβλιοθήκη περιεχομένου του στούντιο του Χόλιγουντ. Η Sony σχεδιάζει να τοποθετήσει την τεχνολογία στο δικό της ηλεκτρικό όχημα Afeela μέσω μιας συνεργασίας με τη Honda που θα ξεκινήσει το 2026.

Εν τω μεταξύ, το σύστημα infotainment είναι πλέον διαθέσιμο στο VinFast VF 8, ένα compact SUV της βιετναμέζικης εταιρείας που μόλις πέρυσι άρχισε να πωλεί τα οχήματά της στις ΗΠΑ. Η VinFast θα το προσφέρει επίσης σε μελλοντικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου VF 9.

“Είμαστε σίγουροι ότι το RIDEVU θα επαναπροσδιορίσει τη βιντεοψυχαγωγία για την αυτοκινητοβιομηχανία, ξεκινώντας με μια κορυφαία εμπειρία για τους οδηγούς και τους επιβάτες της VinFast”, λέει ο Pete Wood, SVP of digital sales and distribution της Sony Pictures Entertainment.

VinFast VF 8
(Credit: VinFast)

Θα το υιοθετήσουν και άλλοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων; Η Mercedes-Benz υπέγραψε συμφωνία με τη Sony τον Ιανουάριο του 2024 για να προσφέρει το RIDEVU σε πολυτελή οχήματα, αλλά δεν έχει λανσαριστεί κάποιο από αυτά.

Τα περισσότερα premium EVs προσφέρουν ήδη υπηρεσίες streaming μέσω ενός επί πληρωμή προγράμματος συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας παρακολούθησης του YouTube ή των ειδήσεων, και η τάση για streaming μέσα στο όχημα είναι πιθανό να συνεχιστεί. Ορισμένοι εικάζουν ότι η φημολογούμενη συνεργασία Apple-Rivian θα μπορούσε να σχετίζεται με το Apple TV.

Το RIDEVU της Sony θα μπορούσε να ξεχωρίσει με τη μοναδική επιλογή τίτλων που ανήκουν στη Sony, συμπεριλαμβανομένων των Spider-Man, Jumanji και Ghostbusters.

The VinFast VF 8 features a 15.6-inch dash screen.
(Credit: Emily Dreibelbis)

Η VinFast προσφέρει μια δωρεάν 12μηνη δοκιμή στο RIDEVU με “απεριόριστες επαναλήψεις” έως και 100 ταινιών, ένα κλάσμα των 2.000 συνολικά, με δυνατότητα αγοράς ή ενοικίασης περισσότερων μέσω της εφαρμογής. Η ανακοίνωση δεν ανέφερε πόσο κοστίζει μετά τη δοκιμαστική περίοδο ή πόσο κοστίζουν οι μεμονωμένοι τίτλοι.

Το περιεχόμενο αναπαράγεται σε όλο το αυτοκίνητο, συγχρονισμένο στις οθόνες του αυτοκινήτου και στις προσωπικές συσκευές. Οι επιβάτες μπορούν να το παρακολουθήσουν στις πίσω οθόνες, αν το όχημα διαθέτει, ή στις δικές τους συσκευές Android ή iOS. Ο οδηγός μπορεί επίσης να ελέγχει την αναπαραγωγή από το Screen Manager, το οποίο προσφέρει επίσης γονικό έλεγχο.

Για λόγους ασφαλείας, οι ταινίες δεν θα αναπαράγονται στην κύρια οθόνη του ταμπλό ενώ το όχημα βρίσκεται σε κίνηση. Οι οδηγοί EV πιθανότατα θα καλωσορίσουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ταινίες στο ταμπλό κατά τη φόρτιση του οχήματος και οποιαδήποτε άλλη στιγμή βρεθούν να περιμένουν στο αυτοκίνητο.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Συνταγές

Μουσική : Ελένη Μπελιμπασάκη Στίχοι : Γιάννης Ξηρομερίτης Ερμηνεία : Σπύρος Ταλαδιανός Studio : Earth sound studio Video … source

Κόσμος

Τα ονόματα αυτών που επιθυμούν να αναλάβουν τη θέση επιτρόπου αναμένεται να ζητήσει από τις χώρες μέλη της ΕΕ η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Το Yamaha Racing Heritage Club πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρόσφατη Yamaha Racing Experience στην Χερέθ, συγκεντρώνοντας θρύλους αγώνων...

Συνταγές

Αυτή την Κυριακή στο CANTINA magazine που κυκλοφορεί με το ΘΕΜΑ: 2 καλοκαιρινές εκδόσεις, 360 σελίδες, 400 φωτογραφίες.Με δύο πολύτιμες εκδόσεις κυκλοφορεί το Cantina...