Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Το πιο ισχυρό ηλιακό πάνελ στην ιστορία: 1.000 φορές ισχυρότερο από το αναμενόμενο

Το πιο ισχυρό ηλιακό πάνελ στην ιστορία: 1.000 φορές ισχυρότερο από το αναμενόμενο


Ο κόσμος έχει εκπλαγεί από την άφιξη του πιο ισχυρού ηλιακού πάνελ στην ιστορία, τόσο πολύ που θα έχουμε δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτή η ανακάλυψη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science Advances και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει να μιλάει γι′ αυτήν.

Αυτή είναι μια εξέλιξη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Martin Luther στο Halle-Wittenberg (MLU).

Η Jennifer Rup, επιστήμονας υλικών και καθηγήτρια στο ETH Zurich, η οποία δεν σχετίζεται με τη μελέτη, είπε ότι αυτή είναι «μια πολύ συναρπαστική ανακάλυψη που θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη πιο αποδοτικών ηλιακών κυψελών.

Το γεγονός ότι το νέο υλικό είναι επίσης πιο ανθεκτικό και πιο εύκολο στην παραγωγή από τα παραδοσιακά ηλιακά πάνελ με βάση το πυρίτιο το κάνει ακόμα πιο ελπιδοφόρο».

Το υλικό είναι κατασκευασμένο από κρυσταλλικά στρώματα διαφόρων τύπων τιτανικού, στροντίου και ασβεστίου διατεταγμένα σε δομή πλέγματος. Είναι τόσο μεγάλο αντικείμενο που έχει αφήσει έκπληκτους ακόμα και τους εφευρέτες του. Αφήνει έξω το πυρίτιο, ένα κοινό και αναποτελεσματικό υλικό που χρησιμοποιείται στα ηλιακά πάνελ.

Οι ίδιοι οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έμειναν άφωνοι όταν είδαν ότι η ροή του ρεύματος ήταν έως και 1.000 φορές ισχυρότερη. Οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία που του επιβλήθηκε.

Σύμφωνα με τον Δρ Akash Bhatnagar, διευθυντή του SiLi-nano Innovation Competence Center της MLU όπου εργάζεται η ομάδα, σημείωσε ότι εξακολουθεί να είναι θέμα κατανόησης «ακριβώς πώς αλληλεπιδρούν τα διαφορετικά υλικά για να παράγουν ένα τόσο ισχυρό φωτοβολταϊκό φαινόμενο».



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Αθλητικά

Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται αυτήν την ώρα στην έδρα της...

Μαγαζίνο

Ίσως πρόκειται για μια από τις χειρότερες κατηγορίες γονιών, αφού η στάση τους αυτή έχει τρομερά αρνητικές επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού και στην...