Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Το εντυπωσιακό installation του Vincent Leroy στη Σαντορίνη

Το εντυπωσιακό installation του Vincent Leroy στη Σαντορίνη


Γιατί ο γαλάζιος ουρανός της Σαντορίνης γέμισε με μπλε δίσκους;

Ο Vincent Leroy, που αποκαλείται ιδιοφυΐα της οικολογικής τέχνης, δημιούργησε ένα εικαστικό έργο βασισμένο στις νέες τεχνολογίες. Είναι ελαφρύ, φιλικό προς το περιβάλλον και μοιάζει με δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Ο Vincent Leroy είναι ένας καλλιτέχνης που δεν χρειάζεται συστάσεις. Ιδιοφυΐα της οικολογικής τέχνης, καινοτόμησε για άλλη μια φορά, στον τρόπο που σκεφτόμαστε για τον σχεδιασμό με τους μπλε δίσκους του που μοιάζουν με δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ενώ αιωρούνται στον αέρα.

Πριν παρουσιάσει το Point Cloud στη Σαντορίνη, μια κινούμενη εγκατάσταση κατασκευασμένη εν μέρει από εκτυπωμένα σύνθετα στοιχεία, εμφανίστηκε σε παγετώνες της Ισλανδίας και στόλισε λίμνες του Καναδά. Τώρα συμπληρώνει την ομορφιά της Σαντορίνης.

Η τελευταία δημιουργία του Vincent Leroy, Point Cloud, αιωρείται πάνω από τη Σαντορίνη

Ο Vincent Leroy – που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως Cartier, Hermés και Nike – τοποθετεί τα γλυπτά του σε χώρους προσβάσιμους από το κοινό- μια από τις εγκαταστάσεις του εμφανίστηκε ακόμη και στο δημοφιλές αμερικανικό φεστιβάλ Coachella.

Το τελευταίο του έργο ξεπερνάει το προηγούμενο. Αυτή τη φορά, ο γαλλικής καταγωγής καλλιτέχνης έχει επικεντρωθεί σε ένα ελαφρύ, ανεμοδαρμένο σημειακό σύννεφο.

Εμπνευσμένα από το Αιγαίο Πέλαγος και τον γαλάζιο ουρανό, τα Point Cloud drives εγκαταστάθηκαν στη Σαντορίνη. Αντιδρούν και στην πιο ελαφριά κίνηση, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος του νερού και του ουρανού.

Η εγκατάσταση στη Σαντορίνη

Το Point Cloud του Vincent Leroy, μια κινητική εγκατάσταση, συστήνει νέο είδος τέχνης που συνδυάζει την τεχνολογία με την ποιητική έκφραση και δεν αναπαράγει ποτέ μοτίβα.

Οι έντονα μπλε δίσκοι, που απηχούν τους τόνους του Αιγαίου Πελάγους.

Δημιουργήθηκε από παραδοσιακά υλικά – μέταλλο και αλουμίνιο – και ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε τρισδιάστατους εκτυπωτές, drones και αεροφωτογραφίες για τη δημιουργία του – όλα αυτά για να διασφαλίσει ότι το κινούμενο γλυπτό δεν έχει περιορισμούς και ταιριάζει απόλυτα στο χώρο.

Δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες και το βίντεο:

Η δομή του Point Cloud ζωντανεύει με απαλές κινήσεις
Τρισδιάστατα εκτυπωμένα σύνθετα υλικά δημιουργούν την κινητική εγκατάσταση
Το Point Cloud ανταποκρίνεται στο παραμικρό αεράκι, δημιουργώντας μια εναέρια απεικόνιση
Point Cloud

Ταυτότητα έργου:

Όνομα: Point Cloud

Σχεδιαστής: Vincent Leroy Studio | @vincent_leroy_studio

Φωτογραφία και βίντεο: Vincent Leroy Studio



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Πολιτική

Με υψηλούς τόνους κατά του Νίκου Δένδια, με αφορμή τις δηλώσεις του από το Καστελλόριζο, μίλησε – μετά τον Ομέρ Τσελίκ – και ο...

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...