Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Το έξυπνο κόλπο μίας γυναίκας για πεντακάθαρο φούρνο

Το έξυπνο κόλπο μίας γυναίκας για πεντακάθαρο φούρνο


Το έξυπνο κόλπο μίας γυναίκας για πεντακάθαρο φούρνο

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Μία γυναίκα μοιράστηκε ένα έξυπνο κόλπο για τον αποτελεσματικό καθαρισμό του φούρνου. Το βίντεο με τις συμβουλές της έγινε viral στο TikTok και στο Instagram. Οι χρήστες του διαδικτύου έχουν ενθουσιαστεί με αυτή την τεχνική, η οποία όπως αναφέρουν «τους άλλαξε τη ζωή».

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο καθαρισμός του φούρνου δεν είναι και η πιο ευχάριστη δουλειά. Ωστόσο, μια γυναίκα έδειξε τον τρόπο με τον οποίο αυτή τη διαδικασία μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη με ένα έξυπνο κόλπο καθαρισμού.

Πώς να καθαρίζετε εύκολα τον φούρνο

Η Auri, όπως είναι το όνομα της στο TikTok (@aurikatariina), μοιράστηκε τη συμβουλή της, τονίζοντας στην αρχή του βίντεο της πως: «Αυτό το κόλπο θα σας αλλάξει τη ζωή». Για να καθαρίσει εύκολα τον φούρνο ακολουθεί τα εξής βήματα:

  1. Ψεκάζει με καθαριστικό φούρνου την καμένη επιφάνεια και τοποθετεί μια μεμβράνη κουζίνας από πάνω.
  2. Στη συνέχεια, αναφέρει ότι πρέπει να περιμένετε για 24 ώρες και οι λεκέδες θα πρέπει να έχουν “λιώσει”.

Η Auri επίσης προτείνει να τρίψετε το φούρνο με ένα σφουγγαράκι, το οποίο θεωρεί «πολύ αποτελεσματικό». Μετά, συμβουλεύει να σκουπίσετε την επιφάνεια με ένα πανί, να βάλετε λίγο γυαλιστικό για εστίες φούρνου και τελειώσατε.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε και στο Instagram, με έναν χρήστη του διαδικτύου να το χαρακτηρίζει ως «το καλύτερο κόλπο καθαρισμού όλων των εποχών». «Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο» σημείωσε ένας άλλος χρήστης, ενώ άλλοι ήθελαν να μάθουν ποια προϊόντα χρησιμοποιήθηκαν.

Το κόλπο για πεντακάθαρη γυάλινη πόρτα του φούρνου

Αυτό το κόλπο έρχεται μετά από μια άλλη συμβουλή καθαρισμού του φούρνου για την απομάκρυνση της βρωμιάς και του λίπους από την γυάλινη πόρτα. Ο καθαρισμός της γυάλινης επιφάνειας μπορεί να είναι μια πραγματική ταλαιπωρία, καθώς δεν είναι απλά γεμάτο με πιτσιλιές από λίπος και φαγητό, αλλά αυτά μπορεί επίσης να καούν υπολείμματα τροφών, τα οποία είναι δύσκολο να καθαριστούν.

Ωστόσο, η Erin, μία γκουρού του φυσικού καθαρισμού και ιδρύτρια της Lemons Lavender and Laundry, αποκάλυψε ότι ο καθαρισμός ενός φούρνου δεν χρειάζεται να είναι μια δύσκολη διαδικασία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα υλικό που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας: τη μαγειρική σόδα.

Η μαγειρική σόδα είναι αλκαλική, πράγμα που σημαίνει ότι το υψηλό επίπεδο pH της μπορεί να διασπάσει όξινες ουσίες, όπως το λίπος ή τα καμένα υπολείμματα τροφών. Έχει επίσης ήπια απορριπτική δράση, επομένως μπορεί εύκολα να απομακρύνει τη βρωμιά χωρίς να γρατσουνίσει το γυαλί.

Η Erin πρόσθεσε: «Ενώ η χρήση μαγειρικής σόδας απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο και προσπάθεια από τη χρήση καθαριστικού φούρνου, σίγουρα κάνει τη δουλειά της και χωρίς επιβλαβείς χημικές ουσίες».

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...