Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

Τον Νοέμβριο τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Τον Νοέμβριο τα αναδρομικά στους συνταξιούχους


Εντός του Νοεμβρίου, όπως είπε ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης, θα δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, που έχουν διπλά δικαιώματα.

«Είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρώσουμε τους επανυπολογισμούς των αναδρομικών. Σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε τώρα κάνουμε επανυπολογισμούς με το νόμο 4670, δηλαδή συντάξεις για συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν κάποιο διπλό δικαίωμα, είτε σύνταξη χηρείας και μία σύνταξη γήρατος ή από δύο διαφορετικά δικαιώματα. Υπολογίζω ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα γίνει η πληρωμή των αναδρομικών» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ o Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σημείωσε πως «Μπορεί να είναι πολύ πιο σύντομα, αλλά το αργότερο μέσα σε διάστημα ενός μήνα, μέσα στον Νοέμβριο, οι δικαιούχοι θα πάρουν τα λεφτά τους όλα».

Εκκρεμείς συντάξεις

Αναφερόμενος στις εκκρεμείς συντάξεις, κύριες και επικουρικές, διευκρίνισε ότι, «σήμερα στις κύριες συντάξεις οι εκκρεμότητες μας είναι 19.500 περίπου, όταν το 2021 ήταν περίπου στις 250.000 αυτές οι εκκρεμότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους πολίτες τα τελευταία 3 – 4 χρόνια ήταν πάνω από μισό δισεκ. ευρώ, δηλαδή το κράτος όφειλε στους πολίτες σε συντάξεις πολύ πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο αριθμός αυτός τώρα είναι αρνητικός» τόνισε. Κι αυτό γιατί όπως διευκρίνισε, «Αυτές οι 19.500 είναι ιδιαίτερα προβληματικές περιπτώσεις, είτε γιατί έχουν μεγάλες οφειλές, είτε γιατί υπάρχει κάποια δικαστική διαμάχη, είτε γιατί είναι ιδιαιτέρως δύσκολες περιπτώσεις.

Αυτές οι 19.500 έχουν αρνητικό πρόσημο, δηλαδή οι οφειλές που έχουν προς τον ΕΦΚΑ είναι περισσότερες από αυτά που οφείλει ο ΕΦΚΑ σε αυτές».
Όσον αφορά στις επικουρικές, είπε ότι «Και στις επικουρικές συντάξεις επίσης είμαστε σε ιστορικό χαμηλό. Αυτή τη στιγμή οι επικουρικές, οι οποίες μπορούν να εκδοθούν και είναι ληξιπρόθεσμες, είναι 32.500 συντάξεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα -είπε- ο μέσος χρόνος για την έκδοση μιας συνταξιοδοτικής απόφασης για την κύρια σύνταξη είναι λίγο λιγότερο από 60 ημέρες. Άρα οι επικουρικές προφανώς για να εκδοθούν χρειάζεται να έχει εκδοθεί η κύρια απόφαση».

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» στο Mega βρέθηκε ο Δημήτρης Παπανώτας. Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για το διάστημα που έμεινε δίπλα στο ΣΥΡΙΖΑ και...

Μαγαζίνο

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε τις προηγούμενες μέρες ο θάνατος του Liam Payne, ο οποίος σκοτώθηκε μετά από πτώση από τον τρίτο όροφο ενός μπαλκονιού ξενοδοχείου...

Αθλητικά

Στις 16:00 θα αρχίσει (Cosmote Sport 1) ο αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Λεβαδειακό, οι οποίοι θα αναμετρηθούν στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την...

Πολιτική

Στίγμα ετοιμότητας και «κυβερνησιμότητας» επιχειρούν να προσδώσουν στο ΠΑΣΟΚ οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης και είναι εξαιρετικά πιθανόν να ανακοινωθούν την Δευτέρα...