Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Τι λέει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για τις προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών

Τι λέει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για τις προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών


Τις διαδικασίες και τα κριτήρια που ισχύουν για τις προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών εξηγεί το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε απατώντας στην αντιπολίτευση.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι τα δύο τελευταία χρόνια έγιναν περισσότερες από 1.000 προσλήψεις πυροσβεστών από τους εποχικούς στην ΕΜΟΔΕ (δασοκομάντος) ενώ το 2025 θα προσληφθούν επιπλέον 300 ΕΜΟΔΕ και συνεπώς ο συνολικός αριθμός των προσληφθέντων θα είναι 1.341 ΕΜΟΔΕ από σύνολο 2.500 εποχικών πυροσβεστών της περιόδου 2019-2024.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Με αφορμή τα όσα ισχυρίστηκαν στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βουλή για τον διαγωνισμό πρόσληψης εποχικών πυροσβεστών, υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία και τα κριτήρια πρόσληψης έχουν οριστεί με το Προεδρικό Διάταγμα 36/2019 – επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ- βάσει των σχετικών προβλέψεων του ΑΣΕΠ.

Ο νόμος προβλέπει ρητώς ότι οι προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών θα πρέπει να να διαρκούν 6 μήνες κατ΄έτος, με δυνατότητα επαναπρόσληψης έως 5 συνεχείς αντιπυρικές περιόδους και με καταληκτικό έτος το 2024.

Ο νόμος δεν προβλέπει πουθενά την ένταξη των εποχικών πυροσβεστών στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, ούτε επιτρέπει τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Τα παραπάνω απαιτούν νομοθετικά την προκήρυξη νέου διαγωνισμού και φυσικά είναι απολύτως γνωστά σε όσους για ψηφοθηρικούς λόγους κάνουν επίδειξη «ευαισθησίας».

Για τους ίδιους ψηφοθηρικούς λόγους παρέλειψαν επίσης να αναφέρουν ότι:

Από την σύσταση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προκηρύχθηκαν δύο διαγωνισμοί για την στελέχωση των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ). Και στους δύο διαγωνισμούς χρησιμοποιήθηκε η «δεξαμενή» των εποχικών πυροσβεστών, όπως θα γίνει και φέτος.

Συγκεκριμένα:

1) -Τον Μάρτιο του 2022, προσλήφθηκαν 500 πυροσβέστες ΕΜΟΔΕ (δασοκομάντος), από τους οποίους οι 438 προήλθαν από τους εποχικούς πυροσβέστες.

-Τον Δεκέμβριο του 2023, προσλήφθηκαν 650 ΕΜΟΔΕ, από τους οποίους οι 603 προήλθαν από τους εποχικούς πυροσβέστες.

2) Το 2025 θα προσληφθούν επιπλέον 300 ΕΜΟΔΕ και συνεπώς ο συνολικός αριθμός των προσληφθέντων θα είναι 1.341 ΕΜΟΔΕ από σύνολο 2.500 εποχικών πυροσβεστών της περιόδου 2019-2024

3) Κάθε χρόνο, ο αριθμός των εποχικών πυροσβεστών μειώνεται κατά τον αριθμό όσων προσλαμβάνονται ως ΕΜΟΔΕ. Για την αναπλήρωσή τους χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και φέτος οι λίστες των επιλαχόντων, οι οποίες όμως πλέον έχουν εξαντληθεί.

Άρα σε κάθε περίπτωση, απαιτείται νέα προκήρυξη διαγωνισμού είτε αφορά τους εποχικούς, είτε τους ΕΜΟΔΕ.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, η αντιπολίτευση να ασκεί τεκμηριωμένη κριτική, αντί να συνεχίζει μια λαϊκίστικη πρακτική άλλων δεκαετιών»



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Επίδειξη δύναμης απέναντι στη Μπεσκίκτας έκανε ο Άγιαξ με το εμφατικό 4-0 στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» επί της Μπεσίκτας (το πιο ευρύ σκορ τη...

Αυτοκίνητο

Την ευθύνη του σχεδιασμού και της παρακολούθησης της εμπορικής στρατηγικής της KOSMOCAR και του Δικτύου της ανέλαβε ο έμπειρος μάνατζερ Αριστείδης Αραβανής. Η KOSMOCAR...

Οικονομία

Τρεις βασικές αλλαγές στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή για τις Επιχειρήσεις», ύψους 105,60 εκατ. ευρώ, προβλέπει απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη...

Αυτοκίνητο

Με βάση τα στοιχεία ταξινομήσεων που ανακοινώνει ο ΣΕΜΕ η αγορά δίκυκλων παρουσίασε αύξηση 11,32% τον Αύγουστο και οι πωλήσεις μέσα στον μήνα έφθασαν...