Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Τι ισχύει με τον Μάικ Τζέιμς

Τι ισχύει με τον Μάικ Τζέιμς


Ο Βαγγέλης Ιωάννου κάνει πρεμιέρα στο SPORT24 και γράφει για την πρόταση της Μονακό στον Μάικ Τζέιμς, την Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό.

Το μπάσκετ άλλαξε, οι επιθέσεις βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, ο Στεφ Κάρι έδειξε τον δρόμο, που έχει καθορίσει μία ολόκληρη εποχή για το άθλημα και πλέον τον ακολουθούν και οι υπόλοιποι. Πολλά τρίποντα, πολλές ατομικές φάσεις, πολλά σουτ που δημιουργούν οι παίκτες που έχουν τη μπάλα στα χέρια τους. Όχι μόνο στο ΝΒΑ, αλλά και στην Ευρώπη, αφού αυτό το επιθετικό στυλ παιχνιδιού, που λανσάρει ο εμβληματικός γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (και όχι μόνο), έχει κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και έχει μπει ήδη για τα καλά στις ζωές μας και στη Γηραιά Ήπειρο.

Το είδαμε και με την κυριαρχία του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο, που με το πλούσιο επιθετικό ταλέντο των παικτών του Εργκίν Αταμάν, έφθασε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης, έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια αναμονής. Οι διαστημικοί “πράσινοι” κατέκτησαν τον τίτλο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, σημειώνοντας 95 πόντους στον τελικό απέναντι στη σούπερ ομάδα της Ρεάλ και κάπως έτσι η επόμενη σεζόν αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο Τζέιμς στην κρισιμότερη φάση της καριέρας του

Αυτή η εξέλιξη του ευρωπαϊκού μπάσκετ στον τρόπο παιχνιδιού, έχει κάνει – για παράδειγμα- τον Μάικ Τζέιμς τελευταία ακόμη πιο περιζήτητο σε σχέση με το παρελθόν. Κι αυτό γιατί ο πρώην γκαρντ του Κολοσσού Ρόδου, του Παναθηναϊκού και νυν της Μονακό, είναι στην Ευρώπη ο κύριος εκφραστής ενός στυλ, που πλέον το ψάχνουν όλοι στις ομάδες τους. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο έμπειρος άσος δεν έχει κατακτήσει στην καριέρα του ακόμη την Euroleague, επομένως μπορεί να προκύψει η σύνδεση με ένα κλαμπ, όπου θα καλύπτονται οι φιλοδοξίες τόσο της ομάδας, όσο και του παίκτη.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Τζέιμς βρίσκεται στην κρισιμότερη φάση της καριέρας του. Έχει περάσει μια τριετία στη Μονακό, όσα είναι και τα χρόνια παρουσίας της ομάδας στην Euroleague, έχει ηγηθεί ενός συνόλου χωρίς μεγάλη εμπειρία, χωρίς βαριά φανέλα, που παρ’ όλα αυτά πρωταγωνιστεί. Ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης κι αυτό φαίνεται πως είναι πλέον το ζητούμενο για τον παίκτη, που μέσα στη σεζόν κατάφερε να ξεπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη, που σταμάτησε στους 4.455 πόντους και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αυτή την κορυφή δύσκολα θα την χάσει από κάποιον άλλον τα επόμενα χρόνια, σ’ ένα επίτευγμα που είναι αρκετά σπουδαίο από μόνο του. Παράλληλα όμως, αυτή τη σεζόν ο σπουδαίος Αμερικανός σκόρερ είχε 18,7 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 5,1 ασίστ μέσο όρο στην Euroleague, ενώ αντίστοιχα στο γαλλικό πρωτάθλημα μετράει 13,6 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 3,5 ασίστ, γιατί έχει παίξει λιγότερα παιχνίδια, με αρκετά μικρότερο χρόνο συμμετοχής.

Η πρόταση της Μονακό και η Μπαρτσελόνα

Προς το τέλος του καλοκαιριού θα κλείσει τα 34 του χρόνια και καλείται να πάρει μία μεγάλη απόφαση για το μέλλον του, καθώς το συμβόλαιό του με την Μονακό ολοκληρώνεται. Ως γνωστόν, έχει στα χέρια του πρόταση να παραμείνει στο Πριγκιπάτο, καθώς ο Ρώσος μεγιστάνας Αλεξέι Φεντορίτσεφ θέλει να τον κρατήσει στο Μόντε Κάρλο μέχρι και το 2027 και για να τον πείσει να παραμείνει εκεί και την επόμενη τριετία, του προσφέρει καθαρές αποδοχές που ξεπερνούν τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει μπει σε (τελικές) συζητήσεις και ταυτόχρονα ακούει τις προτάσεις από την αγορά. Προέχουν όμως οι τελικοί του γαλλικού πρωταθλήματος απέναντι στην Παρί και μετά θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις επί του θέματος.

“Το επόμενο συμβόλαιό μου, μάλλον θα είναι και το τελευταίο. Θα είναι το τέλος του μπασκετικού μου κεφαλαίου. Πιθανόν θα είναι μακροχρόνιο, τριετές συμβόλαιο” είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ο Μάικ Τζέιμς αναφορικά με το μέλλον του. Η πρόθεση της Μονακό να τον κρατήσει ήταν ήδη γνωστή, ωστόσο δεν είναι τα πράγματα ίδια μετά από τόσους μήνες που μεσολάβησαν. Τι έχει αλλάξει από τότε; Πρώτον, η ομάδα του δεν πήγε στο Final Four και είναι κάτι που δεν μπορούμε να μην το βάλουμε στη συζήτηση. Δεύτερον, βγαίνει στην αγορά ως MVP και τρίτον, το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων μεγάλωσε στο πέρασμα του χρόνου.

Και κάπου εδώ μπαίνει στη συζήτηση η Μπαρτσελόνα. Οι “μπλαουγκράνα” απέτυχαν παταγωδώς αυτή τη χρονιά, αφού αποκλείστηκαν από τον Ολυμπιακό με πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Euroleague και στα ημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος, τους “σκούπισε” η Ρεάλ με 3-0. Δηλαδή, οι Καταλανοί έμειναν εκτός Final Four και εκτός των τελικών στην Liga Endesa. Όπως καταλαβαίνει κανείς, είναι δεδομένο πως θα γίνουν αρκετές αλλαγές στην ομάδα της Βαρκελώνης και πρώτα απ’ όλα, η πιο σημαντική είναι αυτή του προπονητή.

Ο Ρότζερ Γκριμάου φαίνεται πως δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και στα πλάνα των διοικούντων για την επόμενη μέρα υπάρχουν δύο ονόματα. Το ένα είναι του Δημήτρη Ιτούδη, που είναι ενδεχομένως το κορυφαίο όνομα της αγοράς μετά την αποχώρησή του από την Φενέρμπαχτσε.

Το άλλο είναι αυτό του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της Ζενίτ και το μέλλον του παραμένει αβέβαιο. Πάντως, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο και οι υπόλοιποι που κάνουν κουμάντο στους “μπλαουγκράνα”, σκέφτονται ήδη τις πρώτες κινήσεις για το ρόστερ της επόμενης σεζόν και στη λίστα υπάρχει το όνομα του Μάικ Τζέιμς.

Στο κάδρο και ο Ολυμπιακός

Τέλος, στο κάδρο υπάρχει και ο Ολυμπιακός. Θυμίζουμε το έντονο ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τον Αμερικανό άσο το περασμένο καλοκαίρι. Τότε, ο παίκτης είχε συμβόλαιο με την Μονακό και το θέμα εξελίχθηκε σε ένα μεταγραφικό σίριαλ, που δεν είχε ευτυχή κατάληξη για την ελληνική ομάδα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα χρειάζεται έναν τέτοιον παίκτη και ο Μάικ Τζέιμς σε περίοπτη θέση σχετικά με τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, όπως συμβαίνει και με τον Σάσα Βεζένκοφ, του οποίου η περίπτωση είναι διαφορετική, λόγω του εγγυημένου συμβολαίου που έχει με τους Σακραμέντο Κινγκς.

Ωστόσο, δεν θα υπάρξουν εξελίξεις από την πλευρά των “ερυθρολεύκων” πριν την ολοκλήρωση των τελικών της Basket League, καθώς δεν πρόκειται να γίνει κάποια κίνηση πριν κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή. Ο Ολυμπιακός , άλλωστε, δεν συζητάει ποτέ με παίκτες που βρίσκονται κάτω από συμβόλαιο και πριν ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις τους με την ομάδα στην οποία ανήκουν.

Μάικ Τζέιμς, πάντως, που να κάνουν τη διαφορά δεν υπάρχουν πολλοί στην αγορά…

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Οι καναδικές αρχές αναζητούν μια τολμηρή και απίθανη κλέφτρα αυτοκινήτων η οποία εμφανιζόταν ως πιθανός αγοραστής πολυτελών Ι.Χ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση...

Μαγαζίνο

ΚΑΡΤΑ ΙΕΡΕΙΑ Επανασύνδεση. Μήπως αναρωτιέσαι για το αν σε σκέπτεται το πρώην ταίρι σου; Το έδαφος στρώθηκε, το πρόσωπο που αγαπάς έρχεται ανανεωμένο και...

Οικονομία

Σε 1.466 χιλιόμετρα ανήλθε πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ ΑΕ), το συνολικό μήκος των αγωγών μεταφοράς φυσικού...