Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Την ενοικίαση έναντι 36 δολαρίων το μήνα εκτυπωτών που ελέγχει η ίδια προτείνει η HP – HP


H τάση προς τις συνδρομητικές υπηρεσίες φαίνεται πως διευρύνεται διαρκώς, περνώντας και στους εκτυπωτές.

Η HP παρουσίασε μια συνδρομητική υπηρεσία μέσω της οποίας νοικιάζει στους ενδιαφερόμενους έναν εκτυπωτή, ορισμένο αριθμό σελίδων και το απαραίτητο μελάνι, έναντι ενός μηνιαίου τιμήματος. Το σκεπτικό της εταιρίας είναι να απλουστεύσει τη διαδικασία εκτύπωσης για το σπίτι και τις μικρές επιχειρήσεις, αλλά η πρόταση συνοδεύεται από μηχανισμούς παρακολούθησης και πολύχρονη δέσμευση, όπως επισημαίνεται σε σχετικά ρεπορτάζ.

Οι τιμές κυμαίνονται από 6,99 δολάρια το μήνα, για το πλάνο που περιλαμβάνει τον εκτυπωτή HP Envy 6020e και 20 εκτυπωμένες σελίδες. Το ακριβότερο πλάνο περιλαμβάνει την ενοικίαση ενός HP OfficeJet Pro και 700 εκτυπωμένες σελίδες, έναντι 35,99 δολαρίων το μήνα.

Η ΗΡ δεσμεύεται πως θα παρέχει στους συνδρομητές μελάνι, όταν αυτό τελειώνει και διαρκή υποστήριξη όλο το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου. Στην υποστήριξη αυτή δεν περιλαμβάνεται καμία υπηρεσία επισκευών, εντός ή εκτός έδρας, ούτε και ανταλλακτικά. Οι όροι της υπηρεσίας επισημαίνουν ότι δεν καλύπτεται, όπως θα ήταν μάλλον αναμενόμενο, η όποια ζημιά ή δυσλειτουργία προκληθεί από τη “χρήση μη επίσημου αναλώσιμου υλικού ή άλλων προϊόντων” ή εφόσον ο εκτυπωτής χρησιμοποιηθεί πέρα από το χρήση που προβλέπει το πλάνο.

Μία από τις πλέον συζητήσιμες πτυχές αυτής της συνδρομητικής υπηρεσίας είναι ότι υποχρεώνει τους συνδρομητές να διατηρούν τους εκτυπωτές τους συνδεδεμένους στο διαδίκτυο. Γενικά, οι εκτυπωτές συγκαταλέγονται σε εκείνες τις συσκευές που  πολλοί επιλέγουν να μη συνδέουν στο διαδίκτυο γιατί λειτουργούν άριστα και χωρίς πρόσβαση σε αυτό. Ένα άλλο ζήτημα θα μπορούσε να αφορά την περίπτωση η εταιρία να προχωρά σε ενημερώσεις του λογισμικού που κάνουν τον εκτυπωτή να πάψει να λειτουργεί εφόσον τοποθετηθεί κάποιο μελάνι εκτός αυτών που διαθέτει η HP. Όμως, η εταιρία επιμένει στο θέμα της σύνδεσης στο διαδίκτυο, καθώς οι όροι χρήσης αναφέρουν εκτός των άλλων ότι η HP έχει το δικαίωμα διακοπής της παρεχόμενης υπηρεσίας -ενώ θα συνεχίζεται η χρέωση για αυτή- εφόσον εκτυπωτής δεν είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.

Ο όρος αυτός, σύμφωνα με την εταιρία, επιβάλλεται ώστε να μπορεί η HP να ελέγχει παραμέτρους που έχουν λογική, σε σχέση με τη συνδρομή, όπως την κατάσταση των μελανιών, τον αριθμό των εκτυπωμένων σελίδων και την “αποτροπή μη εγκεκριμένης χρήσης του λογαριασμού” του χρήστη. Όμως, η HP θα είναι σε θέση να παρακολουθεί απομακρυσμένα τον τύπο των αρχείων (λ.χ. PDF ή JPEG) που εκτυπώνονται, τις συσκευές και το λογισμικό που χρησιμοποιούνται για την αποστολή της εντολής εκτύπωσης, τυχόν “περιφερειακές συσκευές” και όποια άλλα “στοιχεία χρήσης” θεωρεί η HP ότι είναι συναφή με τη συνδρομή και αποφασίσει να προσθέτει σε εκείνα που παρακολουθεί απομακρυσμένα. 

Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι η πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας που διέπει την υπηρεσία αναφέρει ότι η ΗΡ ενδέχεται “να μεταβιβάσει πληροφορίες σχετικά [με το συνδρομητή] σε συνεργαζόμενους διαφημιστές” ώστε να προχωρούν στη στοχευμένη προώθηση διαφημίσεων και το συνδυασμό των πληροφοριών αυτών με άλλες, άλλων εταιριών, στο πλαίσιο συνεργασιών διαμοιρασμού δεδομένων όπου συμμετέχει η ΗΡ.

Τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΡ, Ενρίκε Λόρες, δήλωσε ότι “μακροπρόθεσμος στόχος της ΗΡ είναι να καταστήσει τις εκτυπώσεις συνδρομητικές”. Η υπηρεσία που μόλις παρουσίασε η εταιρία εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο, θέλοντας να πείσει τους καταναλωτές ότι έτσι απλουστεύεται η όλη διαδικασία της εκτύπωσης. Οι όροι χρήσης περιλαμβάνουν υψηλό κόστος πρόωρου τερματισμού της σύμβασης, με την ΗΡ να δεσμεύει τους συνδρομητές με διετή συμβόλαια.

Το θέμα είναι πως η εταιρία ελπίζει να πείσει τους καταναλωτές ότι η απάντηση στα διάφορα προβλήματα που συνδέονται με την αγορά και τη συντήρηση ενός εκτυπωτή, είναι να μην αγοράσουν ξανά μια τέτοια συσκευή. Όμως, δεδομένων των ζητημάτων που προκαλούνται, τόσο με τους όρους χρήσης, όσο και το κόστος που έχει ενδεχόμενη ακύρωση (και μπορεί να αγγίζει τα 270 δολάρια συν τους σχετικούς φόρους, ανάλογα με τον εκτυπωτή που νοίκιασε κανείς και την υπόλοιπη διάρκεια της συνδρομής) ορισμένοι μπορεί απλά να επιλέξουν να μην αγοράσουν ξανά εκτυπωτή της HP.  • Haha


    14

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Στα βραβεία “Tire Technology International” (TTI) η Continental είχε τρείς διακρίσεις. Α. Έλαβε το βραβείο “Ελαστικό της Χρονιάς”, για το νέο All Season Contact...

Τεχνολογία

«Είμαι περήφανος που έγινα κομμάτι της απίστευτης επανάστασης που έχει συντελεστεί στην επιστήμη τις τελευταίες έξι δεκαετίες: από την απόλυτη άγνοιά μας σε πάρα...

Τεχνολογία

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού σχεδόν έφτασε και έτσι η Sony μόλις ανακοίνωσε με ποια παιχνίδια θα το υποδεχθούν οι συνδρομητές του PlayStation Plus....

Συνταγές

Δείτε όλες τις εκπομπές του ΣΚΑΪ στο http://www.skai.gr/tv/ Δείτε περισσότερα στο … source