Ένα comfort γαλατένιο γλυκό που τρώγεται μετά μανίας.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε την μπανάνα με τους κρόκους αυγών. Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 10΄.
Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να καβουρδιστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε 3 στάδια το αρωματισμένο γάλα ανακατεύοντας καλά με σύρμα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα. Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα χωρίς να αποσύρουμε από τη φωτιά το μείγμα με τη μπανάνα και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα τετράγωνο σκεύος 25×25εκ. Καλύπτουμε με μεμβράνη να εφάπτεται με την κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει για 4 ώρες. Κόβουμε το γάλα σε σχήμα της αρεσκείας μας.
Πανάρισμα: Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά. Σε πιάτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη ζάχαρη. Περνάμε τα κομμάτια της κρύας κρέμας από το αυγό και μετά από το μείγμα της φρυγανιάς. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.
Συνταγή: Σπύρος Πεδιαδιτάκης (εστιατόριο Άκρα, Παγκράτι και ζαχαροπλαστείο Ourse, Γλυφάδα) – Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε την μπανάνα με τους κρόκους αυγών. Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 10΄.
Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να καβουρδιστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε 3 στάδια το αρωματισμένο γάλα ανακατεύοντας καλά με σύρμα.
Βήμα 3
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα. Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα χωρίς να αποσύρουμε από τη φωτιά το μείγμα με τη μπανάνα και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα τετράγωνο σκεύος 25×25εκ. Καλύπτουμε με μεμβράνη να εφάπτεται με την κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει για 4 ώρες. Κόβουμε το γάλα σε σχήμα της αρεσκείας μας.
Βήμα 5
Πανάρισμα: Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά. Σε πιάτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη ζάχαρη. Περνάμε τα κομμάτια της κρύας κρέμας από το αυγό και μετά από το μείγμα της φρυγανιάς. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.
Βήμα 6
Συνταγή: Σπύρος Πεδιαδιτάκης (εστιατόριο Άκρα, Παγκράτι και ζαχαροπλαστείο Ourse, Γλυφάδα) – Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!