Σύμφωνα με έναν ανώτερο Ουκρανό αξιωματούχο άμυνας περισσότερες από τις μισά από τα άνω του ενός εκατομμυρίου βλήματα πυροβολικού που στάλθηκαν στη Ρωσία από τη Βόρεια Κορέα είναι ελαττωματικά. Ο Vadym Skibitsky, ο δεύτερος στη διοίκηση της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR), δήλωσε ότι το Κρεμλίνο ζήτησε βοήθεια από τον σύμμαχό Κιμ του για να συμπληρώσει τις περιορισμένες δυνατότητες κατασκευής όπλων της Ρωσίας, αν και με διάφορους βαθμούς επιτυχίας.
Οι αποστολές από τη Βόρεια Κορέα λέγεται ότι περιλαμβάνουν σημαντικές ποσότητες βλημάτων πυροβολικού και όλμων, των 120, 122 χιλιοστών και 152 χιλιοστών και ρουκέτες 122 χιλιοστών, οι οποίες είναι συμβατές με τα ρωσικά όπλα που χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία. “Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, η Ρωσία έχει ήδη εισαγάγει 1,5 εκατομμύριο βλήματα από τη Βόρεια Κορέα. Ωστόσο, αυτά τα πυρομαχικά χρονολογούνται από τις δεκαετίες του 1970 και του 1980. Περίπου Τα μισά από αυτά είναι άχρηστα, ενώ τα υπόλοιπα απαιτούν είτε αποκατάσταση είτε, τουλάχιστον, ενδελεχή επιθεώρηση πριν από την χρήση».
Σύμφωνα με το Bloomberg, δορυφορικές εικόνες από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2023 έδειξαν εκατοντάδες εμπορευματοκιβώτια πλοίων να φορτώνονται και να εκφορτώνονται από ρωσικά πλοία στα λιμάνια Najin της Βόρειας Κορέας και Dunay της Ρωσίας, υποδηλώνοντας μια σταθερή ροή στρατιωτικών προμηθειών μεταξύ των δύο χωρών. Αυτή η συνεργασία φέρεται να επιτρέπει στη Μόσχα να διατηρήσει την πίεση στην Ουκρανία εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, καθώς τα δυτικά έθνη έχουν κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα ότι βοηθά τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ρωσίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία ανακοίνωσαν τον Οκτώβριο ότι επιβεβαίωσαν την παροχή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία για χρήση κατά της Ουκρανίας. Σε απάντηση, η Πιονγκγιάνγκ ζήτησε τη στρατιωτική βοήθεια της Μόσχας, αν και τόσο η Ρωσία όσο και η Βόρεια Κορέα αρνούνται αυτούς τους ισχυρισμούς. Οι αποστολές λέγεται ότι περιλαμβάνουν σημαντικές ποσότητες βλημάτων πυροβολικού. Αυτή η συνεχιζόμενη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας (και του Ιράν για τα drones), παρά τις διεθνείς κυρώσεις και τη ευρεία καταδίκη, υπογραμμίζει τη σύνθετη δυναμική των διεθνών σχέσεων και τις προκλήσεις για την αντιμετώπιση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!