ΥΛΙΚΑ
2 µεγάλες πατάτες
½ φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. παρµεζάνα ψιλοτριµµένη
6 µεγάλα βιολογικά αβγά
¾ φλ. γάλα φρέσκο
10 φέτες µπέικον κοµµένο σε µικρά κοµµάτια
2 ντοµάτες µικρές κοµµένες καρέ
1 µεγάλη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κοµµένη καρέ
1 φλ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριµµένα ψιλά
½ φλ. αναρή ξερή τριµµένη ψιλά
1 κρεµµυδάκι φρέσκο ( και τα φύλλα του µαζί) ψιλοκοµµένο
Αλάτι- πιπέρι
2 κουταλιές corn flour
1 κουταλάκι baking powder
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 170°C βαθµούς.
Καθαρίζετε τις πατάτες από τη φλούδα τους και τις κόβετε σε λεπτά κοµµάτια, περίπου ½ εκ. Τις βάζετε σε ένα µπολ, τις αλατοπιπερώνετε και τις περιχύνετε µε το ½ φλ. ελαιόλαδο. Βάζετε γάντια και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε πρώτα γύρω-γύρω στο πυρέξ, τη µία δίπλα στην άλλη και µε τις υπόλοιπες γεµίζετε τον πάτο. Πασπαλίζετε µε παρµεζάνα.
Ψήνετε για 30 λεπτά και µέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Στο ίδιο µπολ που ήταν οι πατάτες κτυπάτε καλά τα αβγά και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας πολύ καλά. Στα 30 λεπτά βγάζετε έξω το πυρέξ χωρίς να σβήσετε το φούρνο. Περιχύνετε στις πατάτες το µίγµα αβγών προσέχοντας να µη καλύψετε τις πατάτες γύρω- γύρω. Συνεχίζετε το ψήσιµο για ακόµη περίπου 20 λεπτά µέχρι να ροδίσει αρκετά η επιφάνεια. Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και την κόβετε σε κοµµάτια τρίγωνα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!