Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες

Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες


Μια δροσερή ανοιξιάτικη τάρτα, ό,τι πρέπει για το πασχαλινό τραπέζι. Επιλέξτε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ για εξασφαλισμένη επιτυχία και ευκολία στην παρασκευή της!

Ζύμη: Βάζουμε αρκετό νερό με παγάκια σε ένα μπολ. Καλό είναι να έχουμε βάλει και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ σε ένα πλαστικό σακουλάκι στο ψυγείο 1-2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το βούτυρο σε μια λεκάνη. Με τη βοήθεια 2 κουταλιών ή με τα χέρια μας φορώντας γάντια, «κόβουμε» κομματάκια το βούτυρο και το ενσωματώνουμε στο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Θέλουμε να υπάρχουν κομματάκια βουτύρου μεγέθους αρακά μέχρι μεγέθους αμυγδάλου. Προσθέτουμε 120 γρ. νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Σφίγγουμε λίγο από το μείγμα στα χέρια μας για να δούμε αν γίνεται μια ζύμη. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Ανακατεύουμε για 10 δευτερόλεπτα και μαζεύουμε όλη τη ζύμη στα χέρια μας και την πιέζουμε να γίνει μια μπάλα. Την κόβουμε στη μέση, την πλαταίνουμε λίγο να γίνει το κάθε κομμάτι σαν δίσκος διαμέτρου 10 εκ. και κλείνουμε κάθε δίσκο σε μεμβράνη που τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Ακόμα καλύτερα για μια ολόκληρη νύχτα.

Τάρτα: Την επόμενη μέρα με τη βοήθεια ενός πλάστη, παίρνουμε λίγο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ανοίγουμε τη μία ζύμη σε φύλλο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Χτυπάμε ένα κρόκο με λίγο νερό σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη. Απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε μια ταρτιέρα διαμ. 25 εκ. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος πάνω από τη ζύμη και τοποθετούμε ρύζι ή όσπρια για βάρος. Ψήνουμε για 20΄.

Ξεφουρνίζουμε την τάρτα, αφαιρούμε το χαρτί με το βάρος, κάνουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και την βάζουμε ξανά στον φούρνο για 5΄. Βγάζουμε από τον φούρνο, απλώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου το μείγμα του αυγού και ψήνουμε για άλλα 20΄, μέχρι η τάρτα μας να πάρει ένα όμορφο και χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί καλά. Την αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσει καλά. Με ένα μαχαίρι κόβουμε ό,τι περισσεύει από τη ζύμη πάνω από το χείλος της ταρτιέρας.

Γέμιση κρέμα βανίλιας: Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

Μετά από 4 ώρες διακοσμούμε με φρούτα και λουλούδια και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Βάζουμε αρκετό νερό με παγάκια σε ένα μπολ. Καλό είναι να έχουμε βάλει και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ σε ένα πλαστικό σακουλάκι στο ψυγείο 1-2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το βούτυρο σε μια λεκάνη. Με τη βοήθεια 2 κουταλιών ή με τα χέρια μας φορώντας γάντια, «κόβουμε» κομματάκια το βούτυρο και το ενσωματώνουμε στο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Θέλουμε να υπάρχουν κομματάκια βουτύρου μεγέθους αρακά μέχρι μεγέθους αμυγδάλου. Προσθέτουμε 120 γρ. νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Σφίγγουμε λίγο από το μείγμα στα χέρια μας για να δούμε αν γίνεται μια ζύμη. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Ανακατεύουμε για 10 δευτερόλεπτα και μαζεύουμε όλη τη ζύμη στα χέρια μας και την πιέζουμε να γίνει μια μπάλα. Την κόβουμε στη μέση, την πλαταίνουμε λίγο να γίνει το κάθε κομμάτι σαν δίσκος διαμέτρου 10 εκ. και κλείνουμε κάθε δίσκο σε μεμβράνη που τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Ακόμα καλύτερα για μια ολόκληρη νύχτα.

Βήμα 2

Τάρτα: Την επόμενη μέρα με τη βοήθεια ενός πλάστη, παίρνουμε λίγο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ανοίγουμε τη μία ζύμη σε φύλλο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Χτυπάμε ένα κρόκο με λίγο νερό σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη. Απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε μια ταρτιέρα διαμ. 25 εκ. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος πάνω από τη ζύμη και τοποθετούμε ρύζι ή όσπρια για βάρος. Ψήνουμε για 20΄.

Βήμα 3

Ξεφουρνίζουμε την τάρτα, αφαιρούμε το χαρτί με το βάρος, κάνουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και την βάζουμε ξανά στον φούρνο για 5΄. Βγάζουμε από τον φούρνο, απλώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου το μείγμα του αυγού και ψήνουμε για άλλα 20΄, μέχρι η τάρτα μας να πάρει ένα όμορφο και χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί καλά. Την αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσει καλά. Με ένα μαχαίρι κόβουμε ό,τι περισσεύει από τη ζύμη πάνω από το χείλος της ταρτιέρας.

Βήμα 4

Γέμιση κρέμα βανίλιας: Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

Βήμα 5

Μετά από 4 ώρες διακοσμούμε με φρούτα και λουλούδια και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Zάχαρη λευκή κρυσταλλική και ζάχαρη καστανή από ζαχαροκάλαμο με ξένα σώματα, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο προϋπολογισμός του 2025, που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει ανάπτυξη 2,3%, πρωτογενές πλεόνασμα 2,4% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος στο 147,5% της ΑΕΠ. Παράλληλα,...

ΚΟΣΜΟΣ

Τις τελευταίες ώρες ο Ρώσος πρόεδρος συνομιλεί με έναν ξένο ηγέτη, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Υπάρχει η υπόθεση πως...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το debate των υποψήφιων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που διεξήχθη στην ΕΡΤ, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Οι τέσσερις υποψήφιοι, ο Απόστολος Γκλέτσος,...