Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Σφέλα σαγανάκι με λεμόνι από τη Μεσσηνία

Σφέλα σαγανάκι με λεμόνι από τη Μεσσηνία


Ένα από τα φλογερότερα ελληνικά τυριά, πικάντικο, ιδανικό για κρασί ή τσίπουρο, η σφέλα (ή αλλιώς «φέτα της φωτιάς»), μπαίνει σε πλήθος συνταγών, αλλά γίνεται και έξοχος μεζές. Τη συνταγή μας έδωσε ο Γιώργος Κουτέλας από το παντοπωλείο «Τροφοπωλείο 51», στην Καλαμάτα.

5′ προετοιμασία

10′ τηγάνισμα

Σύνολο: 15′

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες, ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σφέλα σαγανάκι με λεμόνι από τη Μεσσηνία, ξεκινάμε ρίχνοντας 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Τηγανίζουμε τις φέτες σφέλας, κατά προτίμηση ανά δύο, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά και να σχηματιστεί μια λεπτή κρούστα. Εσωτερικά το τυρί θα είναι πιο μαλακό.
  3. Τις σερβίρουμε ραντισμένες με λίγο χυμό λεμονιού και ελάχιστο ελαιόλαδο.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Τεχνολογία

Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ακύρωσε το πρόστιμο του 1,49 δισεκατομμυρίου ευρώ που είχε επιβληθεί το 2019 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Google για κατάχρηση...

Οικονομία

Στα 4,9 δισ. ευρώ ευρώ μειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, έναντι 5,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα...

Μαγαζίνο

Το μάρμαρο, είναι ένα πολύ δημοφιλές οικοδομικό υλικό εδώ και χιλιάδες χρόνια, το οποίο εκτιμάται για την ομορφιά, το στυλ και την κομψότητά του...