Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 23χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Συνελήφθη 23χρονος για πορνογραφία ανηλίκων


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε στο σχηματισμό δικογραφίας αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 23χρονου για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά από ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση στοιχείων που προήλθαν από ξένες αρχές, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, εντοπίστηκε χρήστης του διαδικτύου στην Ελλάδα, ο οποίος κάνοντας χρήση πλήθους ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησε πρόσβαση σε συγκεκριμένη διαδικτυακή εφαρμογή όπου και διαμοίρασε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ από την ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα και κατόπιν επικοινωνίας με παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής του εμπλεκόμενου ατόμου.

Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 23χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB), καθώς και 2 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν σε αυτά πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο ο 23χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188

• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

• Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος ανοχής από Μητσοτάκη για τα περί εθνικών υποχωρήσεων – Πρώτη προτεραιότητα οι απελάσεις παράνομων μεταναστών

Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του Σινουάρ – Γιατί ακόμη και νεκρός είναι πρόβλημα για τον Νετανιάχου

Γεώργιος Βαρνακιώτης: O άγνωστος «σαμποτέρ φάντασμα» που διέσυρε επανειλημμένα τους Γερμανούς



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Το ανανεωμένο plug-in υβριδικό Audi A3 Sportback TFSI ε, είναι γεγονός και μαζί του φέρνει περισσότερη ιπποδύναμη από τον προκάτοχο του,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Τον Αύγουστο του 2021, η Stellantis δήλωσε ότι η Alfa Romeo θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική στις περιοχές της Ευρώπης, της Βόρειας...

Οικονομία

Την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταλαμβάνει η χώρα μας ως προς την οικονομική ελευθερία, παρά την οριακή άνοδο 2 θέσεων που σημείωσε φέτος,...

Οικονομία

Λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης που διολισθαίνει η ευρωπαϊκή αεροδιαστημική βιομηχανία, η Airbus, ανακοίνωσε χθες τα σχέδιά της να περικόψει έως και 2.500 θέσεις...