Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μαγαζίνο

Συμβουλές για την αερόβια προπόνησή σου

Συμβουλές για την αερόβια προπόνησή σου


Ακόμα κι αν έχετε προβλήματα υγείας της καρδιάς, δεν πρέπει να σας εμποδίζει να κάνετε αερόβια άσκηση. Όσο ενημερώνετε το γιατρό σας, ελέγχετε το σώμα σας και ακολουθείτε τις οδηγίες προπόνησης, μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη της άσκησης σε όλο το σώμα χωρίς να ασκείτε περισσότερη ένταση και πίεση στην καρδιά σας.

Λάβετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές για την αερόβια προπόνησή σας

1. Κάντε προθέρμανση και αποθεραπεία

Πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα, πρέπει πάντα να κάνετε τη σωστή προθέρμανση, ακόμα κι αν δεν έχετε χρόνο. Χρειάζονται τουλάχιστον 10 λεπτά απλής άσκησης, όπως γρήγορο περπάτημα ή δυναμικές κινήσεις βάρους, όπως καταλήψεις και πνεύμονες, για να ζεσταθούν οι μύες σας και να ενεργοποιηθεί η κυκλοφορία σας. Αυτό θα βοηθήσει το μυαλό σας να προσαρμοστεί σταδιακά στις υψηλές απαιτήσεις της άσκησης. Φυσικά, πρέπει να ολοκληρώσετε την αποθεραπεία για να αποκαταστήσετε το μυαλό σας κάνοντας ένα στατικό τέντωμα.

2. Μετρήστε ο RPE

Είναι χρήσιμο να μετρηθεί το ποσοστό της αντιληπτής προσπάθειας κατά τη διάρκεια της άσκησης ή το RPE (ποσοστό της αντιληπτής προσπάθειας). Αν και η μέτρηση RPE χρησιμοποιήθηκε αρχικά για καρδιοαναπνευστικές προπονήσεις, χρησιμοποιείται επίσης για να βοηθήσει τους επαγγελματίες να καθορίσουν την ένταση των προσπαθειών τους.

Σε κλίμακα από 1 έως 10, το 10 είναι η μέγιστη προσπάθεια και το 5 είναι η μεσαία προσπάθεια. Για άτομα με καρδιακές παθήσεις, μένοντας στα 3 ή 4 – που σημαίνει ότι μπορείτε ακόμα να συνομιλήσετε και να μην χάσετε την αναπνοή σας κατά τη διάρκεια της άσκησης συνήθως διατηρώντας τον ρυθμό σας σε μέτριο επίπεδο ως βάση διασφαλίζει ότι ο καρδιακός σας ρυθμός δεν θα ανέβει πολύ ψηλά.

3. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ξεκουραστείτε μεταξύ των σετ

Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να ανακάμψετε, θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε την άσκηση, αλλά και να κάνετε την προπόνησή σας πιο αποτελεσματική. Μελέτες στο περιοδικό Journal Of Cardiovascular Development and Disease έδειξαν ότι οι μεγαλύτεροι χρόνοι ανάπαυσης κατά τη διάρκεια του σετ μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με στεφανιαία νόσο να χρησιμοποιούν οξυγόνο πιο αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Εάν κάνετε άσκηση για 30 δευτερόλεπτα και ξεκουραστείτε για 1 λεπτό. Δώστε στο σώμα σας μια επιπλέον ώθηση εστιάζοντας στη βαθιά αναπνοή κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπαυσης. Αυτό θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή σας πίεση.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Οι καναδικές αρχές αναζητούν μια τολμηρή και απίθανη κλέφτρα αυτοκινήτων η οποία εμφανιζόταν ως πιθανός αγοραστής πολυτελών Ι.Χ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση...

Μαγαζίνο

ΚΑΡΤΑ ΙΕΡΕΙΑ Επανασύνδεση. Μήπως αναρωτιέσαι για το αν σε σκέπτεται το πρώην ταίρι σου; Το έδαφος στρώθηκε, το πρόσωπο που αγαπάς έρχεται ανανεωμένο και...

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....