Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν αναγνωρίζω τον αποκλεισμό μου

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν αναγνωρίζω τον αποκλεισμό μου


Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να αρνείται να αναγνωρίσει τον αποκλεισμό του από τη διαδικασία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας ότι το συνέδριο είναι το μόνο αρμόδιο για την επικύρωση της υποψηφιότητάς του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως δεν προτίθεται να προχωρήσει σε διώξεις εναντίον στελεχών που τον έχουν επικρίνει, υπογραμμίζοντας πως «η βάση δεν ξεχνάει» και αν η βάση αποφασίσει να κρατήσει τα άτομα αυτά στην πρώτη γραμμή, θα σεβαστεί απόλυτα αυτή την απόφαση.

Αναφερόμενος στη διαδικασία του συνεδρίου, ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Οι υποψηφιότητες κηρύσσονται μόνο στο συνέδριο και δεν ξέρουμε ακόμα που θα γίνει το συνέδριο. Θα πρέπει να μεσολαβήσουν οι εκλογές των συνέδρων μέχρι τότε. Πρέπει να γίνει το συνέδριο. Όπως ξέρετε υπάρχει ένα νέο διοικητήριο στην καθημερινότητα του κόμματος και πρέπει να αποφασίσει τις λεπτομέρειες. Δεν τιμά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δύο μήνες μετά την άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, να μην έχει έναν κλεισμένο χώρο και τι διαδικασία έχει ακολουθήσει. Θα πάμε σε ένα μπουζουξίδικο που δεν λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια, δεν μας τιμά». Αναφορικά με ενδεχόμενες αναβολές ή «κλειστό συνέδριο», προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε αντιδημοκρατική διαδικασία θα προκαλέσει αντιδράσεις από τη βάση, όπως ορίζει το καταστατικό.

Δείτε βίντεο:



Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d56ewuoemblt)

Μιλώντας για το πολιτικό μοντέλο που επιδιώκει, ο κ. Κασσελάκης τόνισε την ανάγκη για ένα νέο τρόπο άσκησης της πολιτικής, αναφέροντας: «Το μεγαλύτερο ρίσκο που μπορεί να πάρει ο Έλληνας πολίτης είναι να επιλέγει τους ίδιους για να αλλάξει κάτι. Η παλιά πολιτική έχει αποτύχει. Ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια και οι παθογένειες δεν αλλάζουν, χρειαζόμαστε νέο μοντέλο πολιτικής». Αναφέρθηκε στη σημασία της αμεσότητας και της ανατροφοδότησης με το κοινό, σημειώνοντας τη συμμετοχή 7.000 πολιτών σε διαδικτυακή συζήτηση, στην οποία αναπτύχθηκαν θέματα όπως η κρίση και τα ελληνοτουρκικά.

Για τη δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και τις προκλήσεις του κόμματος, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Θα υπάρχουν ριζικές αλλαγές και τα ποσοστά θα αλλάξουν αρκετά γρήγορα. Η μεγαλύτερη αλλαγή που πρέπει να γίνει είναι το κόμμα να ανοίξει στην κοινωνία. Σοκαριστήκαμε από τη μεγάλη διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2023. Θεωρούσαμε ότι το 31% είναι το σημείο εκκίνησης και τελικά πέσαμε πολύ στα ποσοστά». Πρότεινε ως λύση την ενίσχυση της συμμετοχής της κοινωνίας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανοιχτών διαδικασιών όπου θα μπορούν οι πολίτες να επιλέγουν βουλευτές και ευρωβουλευτές, ενώ υπογράμμισε πως «κανένας δεν θα είναι αυτόματα εκ νέου υποψήφιος».

Σχολιάζοντας τη δομή του κόμματος, τόνισε ότι απαιτούνται αυστηρές διατάξεις για το ασυμβίβαστο, προσθέτοντας: «Η Κεντρική Επιτροπή πρέπει να έχει οικονομικό ασυμβίβαστο με το κόμμα. Δεν γίνεται να υπάρχουν μετακλητοί και αποσπασμένοι. Θα δώσουμε τη δυνατότητα στην κοινωνία να αισθάνεται ότι έχει ένα κόμμα που την αφουγκράζεται και δεν πάει χαμένη η φωνή των πολιτών». Δήλωσε πως σε πολλές περιπτώσεις συντονιστές οργανώσεων εμποδίζουν τις τοπικές βάσεις να εκφραστούν, γεγονός που υπονομεύει τη συμμετοχικότητα και τη δημοκρατία εντός του κόμματος.

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι η κεντρική επιτροπή του 2022 έχει άτομα που «εκφράστηκαν με χυδαίο τρόπο» προς το πρόσωπό του, ενώ πρόσθεσε: «Αν η βάση επιλέξει να μείνουν στην πρώτη γραμμή όσοι έχουν εκφραστεί άσχημα προς εμένα, θα το σεβαστώ απόλυτα. Αυτή είναι η δημοκρατία. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ανάγκη τη δημοκρατία».

Καταλήγοντας, ο κ. Κασσελάκης μίλησε για την προσωπική του πορεία και την υποστήριξή του στο όραμα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι παραμένει αφοσιωμένος στον στόχο της αλλαγής. «Η αλλαγή άρχισε από τον Αλέξη Τσίπρα το 2022, με το “πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου” και δεν ολοκληρώθηκε», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι εάν προδώσει τη βάση, τότε μόνο θα έχει μετανιώσει.

Ειδήσεις σήμερα:



Το Ισραήλ «παρέλυσε» το πρόγραμμα παραγωγής πυραύλων της Τεχεράνης με τις επιδρομές του, λέει το Axios



Σε νοσοκομεία της δυτικής Μακεδονίας 14 άτομα από αναθυμιάσεις του συστήματος θέρμανσης σε ξενοδοχείο




Δύο Ελληνίδες ερευνήτριες σε μια περιπετειώδη αποστολή στον Ατλαντικό, για τον δορυφόρο EarthCARE



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σήμερα, Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, λόγω διεξαγωγής της 4ης Μαραθώνιας Λαμπαδηδρομίας για τη διάδοση της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς...

Μαγαζίνο

Ο Γιώργος Λιβάνης παραχώρησε συνέντευξη στο Κοσμοράδιο 95,1 και μίλησε για όλους και για όλα. Ο γνωστός τραγουδιστής μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον τρόπο που...

Μαγαζίνο

Ο σχολικός εκφοβισμός, η παρενόχληση και τα περιστατικά βίας στα σχολεία αυξάνονται, με πολλούς γονείς να αναζητούν τρόπους για να προστατεύσουν τα παιδιά τους,...

Κόσμος

Ένας Αμερικανός αστροναύτης νοσηλεύεται, μετά την επιστροφή του στη Γη έπειτα από παραμονή σχεδόν οκτώ μηνών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ανακοίνωσε η NASA....