Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπασμένο κέικ λεμόνι με custard, γιαούρτι και ροδάκινα

Σπασμένο κέικ λεμόνι με custard, γιαούρτι και ροδάκινα


Η οξύτητα του λεμονιού σε συνδυασμό με τα δροσερά ροδάκινα και την απαλή και πλούσια υφή αυτού του γλυκού, συνθέτουν το επιδόρπιο του φετινού καλοκαιριού.

Σε ένα μπολ αναδεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμόνι και την κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ενσωματώνουμε και το βούτυρο λιωμένο. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160° C με αέρα για περίπου 45΄-55΄.

Σιρόπι λεμόνι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2΄.

Κρέμα λεμόνι: Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά φέρνουμε σε βρασμό. Δεν σταματάμε το ανακάτεμα με σύρμα καθόλου. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο. Καλύπτουμε με μεμβράνη την κρέμα έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.

Σύνθεση: Κόβουμε το κέικ σε κυβάκια και μοιράζουμε στα ποτήρια. Σιροπιάζουμε ελαφρώς με το σιρόπι λεμονιού (χλιαρό). Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι, το γιαούρτι και, τέλος, διακοσμούμε με ροδάκινα και επιπλέον ξύσμα λεμονιού.

Συνταγή: Pastry chef, Γιώργος Γιακουμάκης (Montèe authentic pastries) – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναδεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμόνι και την κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ενσωματώνουμε και το βούτυρο λιωμένο. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160° C με αέρα για περίπου 45΄-55΄.

Βήμα 2

Σιρόπι λεμόνι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2΄.

Βήμα 3

Κρέμα λεμόνι: Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά φέρνουμε σε βρασμό. Δεν σταματάμε το ανακάτεμα με σύρμα καθόλου. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο. Καλύπτουμε με μεμβράνη την κρέμα έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.

Βήμα 4

Σύνθεση: Κόβουμε το κέικ σε κυβάκια και μοιράζουμε στα ποτήρια. Σιροπιάζουμε ελαφρώς με το σιρόπι λεμονιού (χλιαρό). Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι, το γιαούρτι και, τέλος, διακοσμούμε με ροδάκινα και επιπλέον ξύσμα λεμονιού.

Συνταγή: Pastry chef, Γιώργος Γιακουμάκης (Montèe authentic pastries) – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ελληνικό πρόγραμμα κουπονιών («voucher») ύψους 80 εκατ. ευρώ, για τη διάδοση της χρήσης των ευρυζωνικών υπηρεσιών («Σχέδιο Voucher Gigabit») ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάσει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Οι ιδιοκτήτες EV στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας μόλις έχασαν την πρόσβαση στην πίστα Willowbank Raceway. Οι υπεύθυνοι της πίστας ανακοίνωσαν την...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας και εφοπλιστής, άφησε την τελευταία του πνοή στα 91 χρόνια, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του αλλά και...

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πάργα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας της άλλοτε επαρχίας Μαργαριτίου. Είναι κτισμένη θεατρικά επί του γήλοφου Πεζόβολος...