Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Σπέσιαλ al forno

Σπέσιαλ al forno


Τα γεμιστά, το παστίτσιο, το γιουβέτσι, οι πίτες, αλλά και τα κρεατικά, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα γλυκά που ψήνονται στον φούρνο είναι πεντανόστιμα. Αρκούν μερικές σωστές κινήσεις για να τα πετύχουμε.

Για παράδειγμα, θυμόμαστε να μην ανοιγοκλείνουμε το πορτάκι του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος διότι το ψήσιμο επιβραδύνεται και ταυτόχρονα – μέσω του ατμού – φεύγει η απαραίτητη υγρασία που βοηθά το φαγητό να μαγειρευτεί σωστά. Και βέβαια, όταν έχουμε γλυκά που φουσκώνουν, όπως είναι τα κέικ, δεν ανοίγουμε τον φούρνο για κανένα λόγο.

Σημασία έχει όμως και η θέση στην οποία βάζουμε το ταψί. Αν θέλουμε να ροδίσουμε το φαγητό το βάζουμε στην επάνω θέση, στις αντιστάσεις, και το παρακολουθούμε προσεχτικά για να μην καεί. Όταν χρησιμοποιούμε τον αέρα επιλέγουμε τις χαμηλότερες θέσεις για να επιτύχουμε ομοιόμορφο ψήσιμο. Για φαγητά που διατηρούν τους χυμούς τους και σάλτσες πλούσιες σε υφή και γεύση, επιλέγουμε το ψήσιμο σε σκεύη που έχουν καπάκι, όπως είναι η γάστρα.

Τα λαχανικά στον φούρνο είναι πολύ γευστικά, αποκτούν τραγανή κρούστα και μαλακό εσωτερικό και γίνονται πανεύκολα. Θα τα βάλουμε στο ταψί με ελαιόλαδο, αλάτι, μπαχαρικά και μυρωδικά, θα προσθέσουμε 1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ, θα τα ανακατέψουμε καλά, και θα τα ψήσουμε από 20′ μέχρι 45′, ανάλογα με τα λαχανικά μας και τον φούρνο μας.

Μαθαίνουμε λοιπόν τα μυστικά του φούρνου, εξασφαλίζουμε επιτυχημένο αποτέλεσμα για ό,τι ψήσουμε και παίρνουμε τα εύσημα της νοστιμιάς!

 

 

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.

Σπέσιαλ al forno

Τα γεμιστά, το παστίτσιο, το γιουβέτσι, οι πίτες, αλλά και τα κρεατικά, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα γλυκά που ψήνονται στον φούρνο είναι πεντανόστιμα. Αρκούν μερικές σωστές κινήσεις για να τα πετύχουμε.

Για παράδειγμα, θυμόμαστε να μην ανοιγοκλείνουμε το πορτάκι του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος διότι το ψήσιμο επιβραδύνεται και ταυτόχρονα – μέσω του ατμού – φεύγει η απαραίτητη υγρασία που βοηθά το φαγητό να μαγειρευτεί σωστά. Και βέβαια, όταν έχουμε γλυκά που φουσκώνουν, όπως είναι τα κέικ, δεν ανοίγουμε τον φούρνο για κανένα λόγο.

Σημασία έχει όμως και η θέση στην οποία βάζουμε το ταψί. Αν θέλουμε να ροδίσουμε το φαγητό το βάζουμε στην επάνω θέση, στις αντιστάσεις, και το παρακολουθούμε προσεχτικά για να μην καεί. Όταν χρησιμοποιούμε τον αέρα επιλέγουμε τις χαμηλότερες θέσεις για να επιτύχουμε ομοιόμορφο ψήσιμο. Για φαγητά που διατηρούν τους χυμούς τους και σάλτσες πλούσιες σε υφή και γεύση, επιλέγουμε το ψήσιμο σε σκεύη που έχουν καπάκι, όπως είναι η γάστρα.

Τα λαχανικά στον φούρνο είναι πολύ γευστικά, αποκτούν τραγανή κρούστα και μαλακό εσωτερικό και γίνονται πανεύκολα. Θα τα βάλουμε στο ταψί με ελαιόλαδο, αλάτι, μπαχαρικά και μυρωδικά, θα προσθέσουμε 1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ, θα τα ανακατέψουμε καλά, και θα τα ψήσουμε από 20′ μέχρι 45′, ανάλογα με τα λαχανικά μας και τον φούρνο μας.

Μαθαίνουμε λοιπόν τα μυστικά του φούρνου, εξασφαλίζουμε επιτυχημένο αποτέλεσμα για ό,τι ψήσουμε και παίρνουμε τα εύσημα της νοστιμιάς!

 

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Από τις 05:45 (τοπική ώρα) ανοίγουν σταδιακά οι κάλπες στην Αυστρία, όπου 6,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τους 183 βουλευτές του Εθνικού Συμβουλίου...

Αυτοκίνητο

22 Αγώνες, 18 χώρες, πέντε ηπείροι: πότε και που θα αγωνιστούν οι αναβάτες του MotoGP™ την επόμενη σεζόν. Το προσωρινό ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος...

Κόσμος

Πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο μια ιατρική πηγή και μια πηγή ασφαλείας, αναφέρουν πως η σορός του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ανασύρθηκε...

Κόσμος

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, θα ταξιδέψει σήμερα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στον Λίβανο, όπως ανέφερε το γραφείο του, καθώς το Ισραήλ εξακολουθεί να...