Τα αμπελοφάσουλα είναι από τις πιο αγαπημένες μου σαλάτες του καλοκαιριού. Τα τρώω σκέτα με λίγα παξιμαδάκια και βαλσάμικο ξύδι, αλλά όταν θέλω μία πιο χορταστική σαλάτα, φτιάχνω αυτήν εδώ. Παξιμαδάκια, λευκό τυρί, ντοματίνια, αμύγδαλα, μπόλικο ωμό σκόρδο και καλό ελαιόλαδο.Μία άκρως καλοκαιρινή σαλάτα που τρώγεται ευχάριστα και για κυρίως γεύμα.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Tik Tok , φτιάξε τη σαλάτα αμπελοφάσουλα και κάνε μας follow για περισσότερες συνταγές.
Συνταγή
Σκορδάτη σαλάτα με αμπελοφάσουλα
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10-15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 5-10 λεπτά
- Φυλάσσουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2-3 μέρες
Υλικά
- ½ κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα
- 100 γρ. φυτικό λευκό τυρί, θρυμματισμένο
- 4 παξιμαδάκια χαρουπιού, σπασμένα με το χέρι
- 10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 9-10 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 40 γρ. αμύγδαλα ώμα, χοντροσπασμένα
- 3-4 κ.σ. ξύδι
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
@madamegingercom Υλικά: ½ κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα 100 γρ. φυτικό λευκό τυρί, θρυμματισμένο 4 παξιμαδάκια χαρουπιού, σπασμένα με το χέρι 10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 9-10 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 40 γρ. αμύγδαλα ώμα, χοντροσπασμένα 3-4 κ.σ. ξύδι αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι ελαιόλαδο — Δες την εκτέλεση στο madameginger.com 📸: @sofia.xeni #MadameGingerCom #CookwithGinger #FoodMeHard #saladideas #summerrecipes #fyp #foryou #foryoupage #greektiktok
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Γεμίζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι νερό, αλατίζουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα και τα αφήνουμε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν κατά προτίμηση. Μεταφέρουμε τα αμπελοφάσουλα σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Μόλις κρυώσουν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
- Βάζουμε σε μπολ το φυτικό τυρί, τα παξιμάδια , τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το σκόρδο και τα αμύγδαλα. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε τα αμπελοφάσουλα σε πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα του μπολ.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!