Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

Σε πτώχευση οδηγείται η εταιρία Tupperware

Σε πτώχευση οδηγείται η εταιρία Tupperware


Το Bloomberg αποκάλυψε χθες ότι η Tupperware οδηγείται άμεσα σε πτώχευση.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαδικασίες θα είναι γρήγορες και θα ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν επίπονες προσπάθειες των ιθυνόντων της εταιρίας να αναζωογονήσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου του Bloomberg, οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 15,8% στο άνοιγμα, ενώ κατέρρευσαν στο -57% στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

H άνοδος και η πτώση για την Tupperware
Η εταιρία ιδρύθηκε το 1946 από τον χημικό Earl Tupper και η δημοτικότητα της εκτοξεύτηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, με τα περίφημα «πάρτι Tupperware» που γίνονταν σε σπίτια, από οικοδέσποινες που πουλούσουν τα γνωστά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων.

Οι εξελίξεις με την πανδημία και το γεγονός ότι ο κόσμος έμεινε στο σπίτι και κατανάλωνε άμεσα το φαγητό του, έφεραν τη διάσημη εταιρια σε δυσχερή οικονομική θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το Reuters, η Tupperware σχεδιάζει να εισέλθει πλέον σε δικαστική προστασία, καθώς παραβίασε τους όρους του χρέους της ενώ έχει ήδη «στρατολογήσει» νομικούς και οικονομικούς συμβούλους για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες.

Οι προετοιμασίες για την πτώχευση ακολουθούν παρατεταμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Tupperware και των δανειστών της σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης χρέους άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Μάρτιο, η εταιρεία προειδοποίησε ότι δεν ήταν βέβαιο ότι οι δραστηριότητές της θα μπορούσαν να συνεχίσουν και αντιμετώπισε κρίση ρευστότητας.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Μαγαζίνο

Στη νέα σεζόν του Emily in Paris η Emily Cooper βρίσκεται και πάλι ανάμεσα στον Γάλλο σεφ Gabriel και τον Ιταλό επιχειρηματία -το νέο...