Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Σε ατμόσφαιρα… επιθεώρησης ο εμφύλιος στο κόμμα, λίγες ώρες πριν την Κεντρική Επιτροπή

Σε ατμόσφαιρα… επιθεώρησης ο εμφύλιος στο κόμμα, λίγες ώρες πριν την Κεντρική Επιτροπή


Απανωτά συντροφικά μαχαιρώματα επί της… οθόνης, τηλεοπτικής και ψηφιακής και σε συνέχειες εκτυλίσσονται με πρωτοφανή σφοδρότητα τις τελευταίες ώρες μεταξύ κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο αλληλοσπαραγμός ανάμεσα σε «Κασσελίστας» και στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης δίνει και παίρνει, με… καύσιμη ύλη αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και διαδικτυακά δημοσιεύματα -όλα αυτά, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το Σάββατο.

Τα πρωτεία του δημόσιου αλληλοσπαραγμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέχει τις τελευταίες ώρες η βουλευτής Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα, όταν θέλοντας να σχολιάσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε χθεσινή δημοσκόπηση, αποκάλυψε στα κοινωνικά δίκτυα την.. αθέατη μέχρι τότε, εσωτερική πισίνα του σπιτιού της.

Δείτε τις αναρτήσεις







Akrita21







Akrita20

Στη «βροχή» διαδικτυακών σχολίων και φίλιων πυρών που δέχτηκε έκτοτε, «και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω, δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία» έγραψε η Έλενα Ακρίτα προκαλώντας ταυτόχρονα χιονοστιβάδα σχολίων, καθώς εγκάλεσε τον … «γιο της πλύστρας», ως επικίνδυνο λόγω φτώχειας να υπηρετεί την πολιτική.







Akrita_Anart1

Τα πρώτα σκάγια δεν άργησαν να φανούν, με τον πρώην Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέργιο Καλπάκη να σχολιάζει σε ανάρτησή του πως «πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες. Αυτό μας λέει ωμά, κυνικά και χωρίς καν τα προσχήματα, η κυρία Έλενα Ακρίτα. Πάλι καλά που δεν μας είπε να φοβόμαστε λιγότερο τον Μητσοτάκη από κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ» γράφει ο Στέργιος Καλπάκης. Τη σκυτάλη έλαβε ο Γιάννης Μπουλέκος, στέλεχος των «87» και της Κεντρικής Πολιτικής, τονίζοντας σε ανάρτησή του πως υπάρχουν «οι δυνάμεις της αστικής τάξης και της δεξιάς, όπως η Ακριτα, ο Αντωνάρος, ο Σπηλιωτοπουλος, ο Κύρτσος, οι οποίοι εκπροσωπούν ξεκάθαρα την συντηρητική πλευρά της ιστορίας στηρίζουν φανατικά τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», χαρακτηρίζοντας την παρουσία τους στην Αριστερά «πολιτικό και ιστορικό ατύχημα».

Δείτε ορισμένες από τις αναρτήσεις στο Χ για την Έλενα Ακρίτα







akrita-sxolio1







akrita-sxolio2

Με τις αντιδράσεις να πληθαίνουν, στο επόμενο…επεισόδιο με νέα ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα εκτόξευσε διαδικτυακές βολές κατά της αδελφής του πρώην Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αποφαινόμενη ότι «η Ζανέτ Τσίπρα – η κυρία που αποκαλεί «μόρφωμα» τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη – μού επιτέθηκε με …περισσό ενθουσιασμό. Τη γνώρισα πέρσι στο Σύνταγμα όταν ήρθε και μου συστήθηκε: Είμαι η αδελφή του Αλέξη Τσίπρα, μου είπε». «Σκέψου όλη η διαδρομή σου σε αυτή τη ζωή να συνοψίζεται σε μία ιδιότητα: «Αδελφή Τσίπρα». Την κατανοώ», κατέληξε η Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για να αποστείλει κατόπιν επιστολή της στον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, γνωστοποιώντας την πρόθεσή της να δηλώσει παραίτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Μόνο που ο κ. Παππάς καλύφθηκε από τη συγνώμη της βουλευτή και δεν αποδέχτηκε την παραίτηση, η οποία δεν κατευθύνθηκε προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ενώ η κυρία Ακρίτα ανασκεύασε στη διαδρομή για την ανάρτησή της και κυρίως για την «πατρότητας» της ρήσης περί του «γιου της πλύστρας», την οποία είχε αποδώσει η ίδια στον… Στάλιν.







akrita__Tsipra

Μετά την αποκατάσταση της… ιστορικής αλήθειας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκλεισε τον κύκλο των αναρτήσεών της με Μανόλη Αναγνωστάκη, επιλέγοντας πιο… ασφαλείς λογοτεχνικές επιλογές μέχρι νεωτέρας.







akrita_anart

Το σερί ατυχών αναρτήσεων, ωστόσο, της βουλευτή Επικρατείας προκάλεσε και τα αντανακλαστικά του υποψήφιου Προέδρου, Παύλου Πολάκη, ο οποίος έσπευσε, σε νέο γύρο, να σχολιάσει πως «ο καθένας μας είναι αυτό που πήρε ως αρχές, αυτό που επέλεξε ως αξίες». «Αυτό κουβαλά, αυτό τον καθορίζει» κατέληξε με… φιλοσοφική διάθεση ο Παύλος Πολάκης, έχοντας προηγηθεί έτερη διαδικτυακή του κόντρα, αυτή τη φορά με τον Νίκο Καρανίκα. «Νίκο κούρασες» αποφάνθηκε ο κ. Πολάκης, στο ρητορικό ερώτημα «ποιοι είναι αυτοί που θα συγκριθούν ηθικά και πολιτικά με τον σύντροφο Κασσελάκη;» που έθεσε ο Νίκος Καρανίκας, με το βουλευτή Χανίων να προσθέσει: «Εσύ μιλάς ως στέλεχος, ως πολίτης, ως περαστικός, ως τι ακριβώς; Επιτιμάς τους πάντες αποθεώνοντας έναν που απέδειξε έναν χρόνο τώρα πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!!».







polakis20

Και αν πληκτρολόγια και τηλεχειριστήρια έμειναν κάποιες ώρες ανενεργά στα χέρια των… συντροφικών χεριών, ένα ακόμη επεισόδιο αλλά το έσχατο στην ολοήμερη αντιπαράθεση μεταξύ κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πυροδότησε αυτή τη φορά η συνέντευξη της Αντιπροέδρου της Βουλής, Όλγας Γεροβασίλη, στον τηλεοπτικό σταθμό Attica. «Η κυρία Γεροβασίλη με ποια ακριβώς ιδιότητα αποφαίνεται για το ποιος θα έχει και ποιος δεν θα έχει ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ; Θα του αφαιρέσει την ιθαγένεια δηλαδή; Είναι να απορεί κανείς!» αντέδρασε ο βουλευτής Πέτρος Παππάς στην πλατφόρμα Χ, στον απόηχο της δήλωσης της κυρίας Γεροβασίλη, η οποία ανέφερε πως «είμαι βέβαιη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία για τη χώρα κ θα δώσουμε το maximum των δυνατοτήτων μας για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», προκαλώντας δηλτικά σχόλια από τα γνωστά, φιλοσυριζαϊκά τρολ.



Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4bamuolgy7t)

Δείτε την αντίδραση του Πέτρου Παππά








Petros_Pappas20




Η ανάρτηση της Πεν Νταλαούρα

Ανάρτηση κατά Γεροβασίλη και από τον Νίκο Μωραΐτη

Ούτε, όμως, και η δύση του ήλιου σήμανε την κατάπαυση του πυρός τελικά, αφού φινάλε στην αντιπαράθεση της σημερινής ημέρας έκανε δημοσίευμα στον ιστότοπο dailypost.gr, που ήθελε τον Κώστα Ζαχαριάδη να έχει λάβει από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ 33.000 ευρώ σε τρεις δόσεις. Απαντώντας στο δημοσίευμα, «ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που, με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας στις αρχές Αυγούστου έθεσε επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» τον Κώστα Ζαχαριάδη, μετέφερε στον λογαριασμό τρία εμβάσματα συνολικού ύψους 33.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες της εκλογικής περιόδου» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης, αποκαλύπτοντας ότι «ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία την περίοδο 2019–2023 συνεισέφερα στο κομματικό ταμείο -όχι με δάνειο, αλλά με εισφορές- πάνω από 100.000 ευρώ (εκατό χιλιάδες ευρώ)».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Ζαχαριάδη:

Η ανάρτηση του dailypost είναι πλήρως συκοφαντική, υποβολιμαία και δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου. Δεν μπορεί να λερώσει ούτε εμένα, ούτε την Αυτοδιοικητική μας προσπάθεια στην Αθήνα, ούτε φυσικά τον πολιτικό μας χώρο.

Τι πραγματικά ισχύει:

Σύμφωνα με τον νόμο, ο υπεύθυνος του συνδυασμού «Ανοιχτή πόλη» είναι ο επικεφαλής, Κώστας Ζαχαριάδης, και ως υποψήφιος Δήμαρχος υποχρεούται να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό μέσα από τον οποίο διακινούνται όλες οι δαπάνες του συνδυασμού με ευθύνη του επικεφαλής. Ο λογαριασμός ανήκει στην κατηγορία ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ. Μέσα από αυτόν τον τραπεζικό λογαριασμό γίνονται όλες οι δαπάνες με το ΑΦΜ του συνδυασμού «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ».

Μετά το πέρας των εκλογών οι αναλυτικές καταστάσεις εσόδων και εξόδων, τα τιμολόγια και όλα τα δικαιολογητικά κατατίθενται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στην Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Δαπανών και φυσικά στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που, με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας στις αρχές Αυγούστου έθεσε επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» τον Κώστα Ζαχαριάδη, μετέφερε στον λογαριασμό τρία εμβάσματα συνολικού ύψους 33.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες της εκλογικής περιόδου.

Όλες οι συναλλαγές αυτές έχουν γίνει από την Εθνική Τράπεζα και συγκεκριμένα, σε τρεις δόσεις των:

15.000 ευρώ στις 04/10/2023

10.000 ευρώ στις 11/10/2023

8.000 ευρώ στις 27/10/2023

Σε μια περίοδο που τα υπουργεία αγοράζουν δύο χαλιά με τίμημα 17.980 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ ξόδεψε για τις δημοτικές εκλογές του δήμου της Αθήνας 33.000 ευρώ. Όποιος γνωρίζει από εκλογές σε μεγάλους Δήμους και ιδιαίτερα του Δήμου Αθηναίων, αντιλαμβάνεται ότι για μια τέτοια καμπάνια αποτελεί το minimum των δαπανών που μπορεί να κάνει ένας πολιτικός φορέας για να οργανώσει εκδηλώσεις και να εκτυπώσει προεκλογικό υλικό.

Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία την περίοδο 2019–2023 συνεισέφερα στο κομματικό ταμείο -όχι με δάνειο, αλλά με εισφορές- πάνω από 100.000 ευρώ (εκατό χιλιάδες ευρώ). Επίσης, είμαι συνδρομητής της εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» από το 2002 έως σήμερα και για τους ακόμα παλαιότερους δε, να μην λησμονηθεί ότι πατέρας μου μετείχε στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» από τη δεκαετία του 1990 και του 2000.

Γεροβασίλη: Τέλος στις συντονισμένες αθλιότητες

Στο πλευρό του Ζαχαριάδη τάχθηκε αργά το βράδυ της Παρακευής η Όλγα Γεροβασίλη

«Τέλος στις συντονισμένες αθλιότητες βάζει η απάντηση του Κώστα Ζαχαριάδη», έγραψε η αντιπρόεδρος της Βουλής σε ανάρτηση στα social media, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ειδήσεις σήμερα:



Τον Εύζωνα που δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία συνάντησε ο Μητσοτάκης – «Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε»

Ηλιόπουλος σε Μαρσιάλ: «Έλα να σου δείξω τη δική μου μαγεία, δέσε ζώνες»! – Δείτε βίντεο

«Η ιδιοκτήτρια του σκύλου μου φώναξε να τρέξω», λέει η 39χρονη που δέχθηκε επίθεση από το ζώο



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Ελλάδα

Στη σύλληψη στελέχους του Στρατού Ξηράς, το οποίο φέρεται να κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία προχώρησαν οι Αρχές. Όπως αναφέρερει το Kranosgr.com, το περιστατικό συνέβη...

Αθλητικά

Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται αυτήν την ώρα στην έδρα της...