Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Σάντουιτς από κούκις σοκολάτας με παρφέ καφέ

Σάντουιτς από κούκις σοκολάτας με παρφέ καφέ



ΥΛΙΚΑ

160 γρ. ζάχαρη

60 γρ. νερό

6 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

2 κάψουλες Double Chocolate Flavour Infused Coffee Capsules LITTLE’S, κρύο

10 γρ. στιγμιαίος καφές Rich Hazelnut Flavour Infused Instant Coffee Decaf LITTLE’S

500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά

20 έτοιμα κούκις σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά. Παράλληλα, χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ με το σύρμα.

Όταν βράσει το νερό και αρχίσει να δημιουργείται ένα παχύ σιρόπι (δηλαδή σε περίπου 2 λεπτά από όταν ξεκινήσει ο βρασμός), το αποσύρουμε και το αδειάζουμε με αργή αλλά συνεχή ροή στους κρόκους, ενώ τους χτυπάμε. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά, να ασπρίσουν και να κρυώσουν. Μ’ αυτόν τον τρόπο παστεριώνονται οι κρόκοι.

Αδειάζουμε τον κρύο εσπρέσο Double Chocolate Flavour Infused Coffee Capsules σε ένα μπολ, προσθέτουμε το στιγμιαίο καφέ Rich Hazelnut Flavour Infused Instant Coffee Decaf και ανακατεύουμε καλά έως ότου διαλυθεί. Ρίχνουμε το υγρό αυτό στους κρόκους, χτυπάμε λίγο ακόμη και σταματάμε το μίξερ.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και πλένουμε τον κάδο και τα χτυπητήρια. Τα στεγνώνουμε πολύ καλά (να μην έχουν ίχνος υγρασίας) και χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας με μια ευλύγιστη κουτάλα (μαρίζ), με απαλές, κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Καθαρίζουμε ξανά τον κάδο και τα χτυπητήρια και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (είναι ένα στάδιο προτού γίνει σαντιγί). Την ενσωματώνουμε και αυτή στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά. Το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να γίνει σταθερό, τόσο που να απλώνεται.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και το απλώνουμε στα μισά κούκις. Σκεπάζουμε με τα άλλα μισά, τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στην κατάψυξη, μέχρι να σερβίρουμε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Παρατείνονται οι αναστολές φορολογικών οφειλών, ασφαλιστικών υποχρεώσεων και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης έως τέλος του τρέχοντος έτους για την περίμετρο των δικαιούχων που ίσχυσαν έως...

Οικονομία

Όλες οι εμπορικές πτήσεις με προγραμματισμένη αναχώρηση από τα δύο μεγαλύτερα βελγικά αεροδρόμια, το Διεθνές Αεροδρόμιο των Βρυξελλών και το Αεροδρόμιο του Σαρλερουά, ακυρώνονται...

Οικονομία

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Πορτογαλία αυξήθηκε κατά 5,3%, σημειώνοντας τον Αύγουστο μηνιαίο ρεκόρ 2,3 εκατομμυρίων επισκεπτών. Πρόκειται για την μεγαλύτερη...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να μπαίνεις στο αυτοκίνητο ένα παγωμένο πρωινό και να νιώθεις την ζεστασιά από τα θερμαινόμενα...