Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Ρωσία: Συνάντηση μεταξύ Πούτιν και του προέδρου του Ιράν Πεζεσκιάν

Ρωσία: Συνάντηση μεταξύ Πούτιν και του προέδρου του Ιράν Πεζεσκιάν


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα στον Ιρανό ομόλογό του Μασούντ Πεζεσκιάν τη βούλησή του να «ενισχυθούν» οι σχέσεις με την Τεχεράνη.

Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ιράν «παρουσιάζουν ανάπτυξη και είναι πράγματι φιλικές», δήλωσε ο Πούτιν εκφράζοντας ικανοποίηση, μόλις άρχισε η διμερής συνάντηση με τον Πεζεσκιάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των BRICS που διοργανώνεται στο Καζάν της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε δε, ότι θέλει “να ενισχύσει τη θετική δυναμική που αναδύεται όσον αφορά την εμπορική και οικονομική συνεργασία”.

Ο Πούτιν είπε στον Ιρανό ομόλογό του ότι οι δύο χώρες θα υπογράψουν σύντομα μια συμφωνία πλήρους συνεργασίας και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για την κατάσταση στη Συρία και τη Μέση Ανατολή.

Ο Μεσούντ Πεζεσκιάν δήλωσε από την πλευρά του στον Ρώσο ομόλογό του ότι οι σχέσεις των δυο χωρών τους είναι στρατηγικής φύσης. «Πρέπει να συνεχίσουμε την εποικοδομητική συνεργασία», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πεζεσκιάν δήλωσε επίσης ότι: «θα είμαστε σε θέση να εξουδετερώσουμε όλες τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά των χωρών μας».

Ο πρόεδρος του Ιράν είπε επίσης στον συνομιλητή του ότι «θα ορίσουμε σύντομα την ημερομηνία για την υπογραφή της συμφωνίας μας».

Οι δυτικοί κατηγορούν το Ιράν ότι προμηθεύει στον ρωσικό στρατό μη επανδρωμένα αεροσκάφη με εκρηκτικά για την επίθεσή του στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Τυποποιημένα τρόφιμα, όπως κριθαράκι, ντοματοχυμός, πυρηνέλαιο, μαργαρίνη αλλά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας όπως οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, μαλακτικά, σαμπουάν, όπως επίσης και προϊόντα καθαρισμού σπιτιού όπως χλωρίνες περιλαμβάνει...

Αθλητικά

Τον Πορτογάλο διαιτητή Αντόνιο Νόμπρε όρισε η UEFA για να διευθύνει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Τσέλσι (19:45), στο πλαίσιο της...

Πολιτική

Τα γραφεία που νοίκιασε στον Ταύρο, θα «εγκαινιάσει»  την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου,  ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να στεγαστούν εκεί οι εθελοντές της υποστήριξης της...

Κόσμος

Σε ομιλία του, κατά την εκδήλωση επίσημης διαμαρτυρίας προς την Διεθνή Κοινότητα και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα πενήντα χρόνια τουρκικής κατοχής μέρους...