Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Ρολαν Γκαρός: Νέος βασιλιάς του Παρισιού ο Κάρλος Αλκαράθ, 3-2 τον Ζβέρεφ

Ρολαν Γκαρός: Νέος βασιλιάς του Παρισιού ο Κάρλος Αλκαράθ, 3-2 τον Ζβέρεφ


Μετά από ένα μαγικό τελικό στο Ρολάν Γκαρός, ο Κάρλος Αλκαράθ επικράτησε με 3-2 σετ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2) και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο του κορυφαίου Grand Slam σε χωμάτινη επιφάνεια.

Ο Ισπανός τενίστας στην τρίτη του παρουσία σε τελικό τέτοιου επιπέδου κατάφερε να πανηγυρίσει τον 3ο του τίτλο, μετά το US Open του 2022 και το Wimbledon του 2023, μετά από 4 ώρες και 16 λεπτά συγκλονιστικής μάχης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γερμανός στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam μετά το σοβαρό τραυματισμό του έφτασε κοντά στο πρώτο του τρόπαιο, καθώς προηγήθηκε με 2-1, ωστόσο, ο 21χρονος αντίπαλός του επέστρεψε με άκρως εμφατικό τρόπο κατακτώντας τα δύο επόμενα σετ!

Μετά από τη μεγάλη του επιτυχία ο Αλκαράθ έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην εποχή των τουρνουά Οπεν που κατακτά 3 major τίτλους σε όλες τις επιφάνειες. Με τα 3 Grand Slam που έχει, πλέον, στην κατοχή του έπιασε στη σχετική λίστα τον Σταν Βαβρίνκα και τον Άντι Μάρεϊ.

Ο τελικός του Ρολάν Γκαρός ξεκίνησε με τον Αλκαράθ να δείχνει πιο «ζεστός» στα πρώτα games, φτάνοντας σχετικά άνετα στο 1-0 (6-3). Πάντως, ο Ζβέρεφ βρήκε τα πατήματά του στο δεύτερο σετ και με δύο μεγάλα σερί 5 κερδισμένων games, μετέτρεψε το εις βάρος του 1-2 σε 6-2 για το 1-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν ακόμη καλύτερος ο Γερμανός στο τρίτο σετ και παρότι βρέθηκε να χάνει με 5-2 στα games, κατάφερε με μαγική εμφάνιση να πάρει 5 συνεχόμενα και με το 7-5 να προηγηθεί στα σετ με 2-1.

Από κει και πέρα όμως, στο κορτ υπήρχε μόνο ένας τενίστας, ο Κάρλος Αλκαράθ. Παίρνοντας απίστευτους πόντους, ακόμη κι όταν βρέθηκε τρεις φορές μία ανάσα από το να δεχθεί το μπρέικ του αντιπάλου του, ο νεαρός Ισπανός έφερε να πάνω κάτω και με άκρως εμφατικό τρόπο έφτασε στην ισοφάριση (6-1), ενώ με εξίσου εύκολο τρόπο πήρε και το 5ο σετ (6-2) πέφτοντας στο έδαφος και πανηγυρίζοντας το πρώτο του τρόπαιο Grand Slam στην «Πόλη του Φωτός».

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Συγγενείς, φίλοι και πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό κόσμο είπαν το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μόρτζο το πρωί του Σαββάτου 28/9. Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε...

Κόσμος

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ υποστήριξε χθες Παρασκευή στην έδρα του ΟΗΕ ότι «κανείς», ούτε καν οι ΗΠΑ, «δεν φαίνεται ικανός να...

Αυτοκίνητο

Tου Περικλή Χαλάτση Οι Εσθονοί Ott Tanak- Martin Jarveoja, άντεξαν στην πίεση, δεν έκαναν λάθη και τέθηκαν μετά από 6 σκληρές ειδικές διαδρομές συνολικού...

Οικονομία

Έως και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η εμπρόθεσμη καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς ΕΛΓΑ έτους 2023, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων...